Jump to content

Rangos díjat söpört be a Prezi

2014. 06. 11. 18:51

Európa legrangosabb startup-díjának, a The Europas Awardsnak az egyik kategóriáját - a legjobb alapítóknak járót - nyerte el kedd este Londonban a Prezi magyar szoftverfejlesztő cég - közölte a cég PR-menedzsere.

A londoni zsűri a döntőbe jutott hat startup közül választotta ki a nyertest. Indoklása szerint a magyar cég sikere egész Európában példaértékű. Árvai Péter alapítót szerda este fogadja David Cameron brit miniszterelnök - tette hozzá Faix Csaba.

"A díj egy újabb bizonyíték arra, hogy kitartással és sok munkával itthonról is lehet világsikert elérni" - jelentette ki Árvai Péter a díjátadó után.

Mike Butcher, a zsűri elnöke pedig azt mondta: "az alapítók nemcsak bámulatos cégkultúrát építettek fel, de azt is megmutatták, hogyan lehet rövid idő alatt 40 millió felhasználót szerezni. Egész Európában ritkák az ilyen sikerek, amelyet mi szerettünk volna ezzel a díjjal is elismerni".

Az idén ötödik éve átadott díjat eddig még egyszer sem nyerte el magyar startup.

A Prezi az elektronikus prezentációkészítést forradalmasította. A térben mozgó előadás a felhasználók számára egy teljesen új élményt ad, a korábbi lapozáson alapuló korlátok ugyanis megszűnnek. Így egy minden korábbinál frissebb, dinamikusabb, egyedibb előadás hozható létre - a felhasználóbarát és egyszerű kezelésnek köszönhetően - gyakorlatilag bárki számára.

A Prezi már az év elején több mint 20 millió regisztrált használóval rendelkezett, számuk pedig havi mintegy másfél millióval nő, így novemberben több mint 30 millió felhasználóról számolhatott be a cég. A Szüölban és San Fransiscóban is irodával rendelkező Prezi értékét ma mintegy 100 millió dollárra teszik.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/MTI