Jump to content

Először lesz magyar startup a neves rendezvényen

2014. 09. 03. 21:17

Első alkalommal mutatkozik be magyar startup Izraelben, a szeptember 13. és 19. közötti Start Tel-Aviv 2014 szakmai rendezvényen - tájékoztatott Izrael Állam magyarországi nagykövetsége.

A Testjockey nevű szolgáltatást fejlesztő magyar startup - amelyet pályázat útján választott ki egy nemzetközi zsűri - Izrael Állam magyarországi Nagykövetsége, Tel-Aviv város Önkormányzata, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), valamint a Design Terminál szakmai összefogásának eredményeként juthat ki a világ egyik legrangosabb nemzetközi szakmai programsorozatára, a Start Tel-Aviv 2014-re.

A Testjockey egy olyan szolgáltatás, amely mobil alkalmazást fejlesztő cégeknek segít az alkalmazások tesztelésében. A szakmai programokon a tavalyi 12 után idén már 16 ország képviselteti magát, és a résztvevők egy kapcsolódó konferencián is bemutatkozhatnak.

Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete szerdán köszöntötte Vidos Pétert, a győztes Testjockey ügyvezető igazgatóját. Az eseményen részt vett Korányi László, a NIH kül- és belkapcsolati elnökhelyettese, valamint Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója.

Böszörményi-Nagy Gergely kiemelte: körülbelül egy éve dolgoznak a magyar-izraeli együttműködés erősítésén a design és a kreatív ipar területén, ezért örömmel vettek részt ebben a programban részben zsűritagként, részben kommunikációs partnerként és helyszínként.

A magyarországi technológiai vállalkozások nemzetközi piacépítésében nagyon hatékony lehet, ha Izraelen keresztül is építik kapcsolataikat, mivel az izraeli innovációs iparnak, illetve az ottani technológiai szegmensnek annyira jó a híre a világban, hogy ha valaki egy ottani piaci megerősítéssel, vagy akár befektetővel, de legalábbis szakkiállítási tapasztalatokkal jelentkezik be a például a Szilícium-völgybe, akkor "könnyebben nyílnak meg előtte az ajtók".

Vidos Péter elmondta: májusban adták ki termékük korai verzióját és most kezdeti, a szolgáltatásukat kipróbáló felhasználókat gyűjtenek, akik visszajelzéseket adnak a használatról és segítenek a továbbfejlesztésben. Hangsúlyozta: a kezdetektől világpiaci jelenlétben gondolkoznak, és befektetőket keresnek. Hozzáfűzte: jelenleg egy kis, 5-10 fős csapattal dolgoznak.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/MTI