Jump to content

Nem csak ígéret volt: tőzsdére megy a Duna House!

2016. 06. 23. 09:05

A korábbi 2016. június 30-i határidő helyett 2016. december 31-ig hosszabbította meg a BÉT a Duna House részvényeinek tőzsdei bevezetési határidejét. Ennek kapcsán a tőzsdei bevezetésről, a külföldi akvizícióról és a hazai lakáspiac helyzetéről beszélgettünk a cég két vezetőjével, Guy és Doron Dymschiz-cel.

A BÉT engedélyezte a kereskedés meghosszabbítására vonatkozó kéréseteket. Ezek szerint nem adjátok fel a tőzsdei törekvéseiteket.

Már decemberben is úgy nyilatkoztunk, hogy elkötelezettek vagyunk a tőzsdére lépés mellett, de ellőtte még szeretnénk megmutatni a befektetőknek, hogy a menedzsment kezelni tudja az új helyzetet, ami visszalépésre kényszerített bennünket. Büszkén mondhatom, hogy ez terveink felett sikerült. Az IPO nyilván fontos számunkra, de sokkal fontosabb, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani. A tervezett tőkebevonástól függetlenül létrejött a lengyelországi akvizíció - megvettük legnagyobb ottani ingatlanközvetítő franchise hálózatot -, amelyet végül banki finanszírozással és részvényekkel oldottunk meg. Engedélyt kapott az alapkezelőnk is és a SMART ingatlanközvetítő hálózatunk is ígéretes ütemben növekszik. Mindezek fényében azt mondhatom, hogy a tavalyinál még erősebb vállalattal vonulhatunk idén a tőzsdére.

A közeljövőben tehát bebizonyítjátok, hogy a tőzsde nem csupán ígéret volt?

A napokban elindítottuk az előkészítését egy őszi tranzakciónak, de mint ahogy korábban is láttuk, a megvalósítást több külső tényező is befolyásolhatja. Hogy mást ne említsek egy Brexit lehetősége is jelentősen átrendezheti a régió tőkepiacait. Mindenesetre nagyon pozitív, hogy a kormányzat és a BÉT fejleszteni akarja a tőzsdét, mindnyájunk közös célja, hogy transzparensen működő, minőségi és nemzetközi szinten is versenyképes cégek kerüljenek a parkettre. Ezeknek hosszú távon nagy hozzájárulása lehet a gazdasági növekedéshez, a foglalkoztatás növekedéséhez.

A BÉT bejelentette, hogy tőzsdefejlesztési stratégiát dolgoz ki, különösen a kis- és középvállalatok (KKV-k) forráshoz segítése érdekében. Nem várjátok meg?

Nagyon pozitív események zajlanak a BÉT körül és úgy látjuk, hogy a tőzsdére lépések időzítése a vállalatok és a befektetők szemszögéből egyaránt ideális lehet 2016-tól kezdődően. Igyekszünk részt venni ezekben a folyamatokban, de nem szeretnénk kizárólag ezekre támaszkodni. Ahogy tavaly, úgy idén is elsősorban saját erőből, megfelelő szakmai támogatással tervezzük az IPO-t, mindettől függetlenül.

Az interjú folytatását ITT olvashatja.

(Forrás: portfolio.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)