Jump to content

Magyar milliárdos cégét vásárol meg a Telekom

2016. 10. 20. 17:38


A T-Systems Magyarország Zrt. felvásárolja a ServerInfo-Ingatlan Kft.-t, e cégé az az ingatlan, amelyben a T-Systems adatközpontja található.

A T-Systems Magyarország Zrt. megállapodást kötött a Wing-csoporttal a ServerInfo-Ingatlan Kft. 100 százalékos megvásárlásáról, a tranzakció végeredményeként a Magyar Telekom-csoport megszerzi annak az ingatlannak a tulajdonjogát, ahol a nagyon biztonságos, legmodernebb infrastruktúrával rendelkező adatközpontja található - közölte az anyavállalat Magyar Telekom Nyrt.

A tranzakció értéke 14,4 millió euró, ami az október 19-ei szerződéskötéskori 306,45 forint/euró árfolyamon számolva mintegy 4,4 milliárd forint. A tranzakciót várhatóan 2016 végére zárják le, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásától függően.

A ServerInfo-Ingatlan Kft. kezeli annak az ingatlannak a bérlésével és fenntartásával kapcsolatos feladatokat, amelyben a T-Systems Magyarország Zrt. adatközpontja található. Ez a legnagyobb adatközpont Közép-Európában, a legmodernebb infrastruktúrával, hálózattal és biztonsági rendszerekkel rendelkezik.

(Forrás: mti.hu; kép: pixabay.com)