Jump to content

Európa legjobb munkaadói között egy magyar

2017. 02. 07. 20:02

A European Business Awards (EBA) szakmai zsűrije „Az Év Munkaadója” díjra pályázó európai cégek közül a tíz legjobb közé választotta az EPAM Systems magyar irodáját, amely a globális infotech cég európai központjaként működik. Az EBA topmezőnyébe bekerült 110 topcég teljesítményét Ruban D’Honor elismeréssel honorálta a nemzetközi szakmai zsűri. E körből kerülhet majd ki Európa legjobb vállalkozása.

Az idei verseny első fordulójában 12 magyar vállalkozás került be a legjobbak közé, elnyerve a Nemzeti Bajnok-címet. Közülük heten vállalták a megmérettetést a következő fordulóban is, és most az EPAM Systems előtt a lehetőség, hogy Európa legjobbjaként „Az Év Munkaadója” díjat megszerezze.

Az EBA-díjakért folyó verseny következő díjazottjait a nagyközönség választja majd ki szavazataival, a leadott voksok alapján dől el, kit tart a publikum egy-egy ország legjobb vállalkozásának. Végső állomásként pedig 2017 májusában a szakmai zsűri nevezi majd meg minden kategóriában a győztes társaságot.

Az EPAM Systems Kft. saját bevallása szerint Közép-Európa legnagyobb, komplex szoftverfejlesztési megoldásokat nyújtó cége, nemzetközi szinten több mint 11 000 főt foglalkoztat.

A Fathom Technology-t 2000-ben alapította társaival Fejes Balázs. A magyar szoftverfejlesztő cég dinamikus növekedés után 2003-ban kezdett tárgyalásokat az EPAM Systems-szel, majd 2004-ben az ekkor százhatvan főt foglalkoztató Fathom, és a hatszáz fős EPAM összeolvadt. Az így létrejött vállalat a továbbiakban két európai – egy budapesti és egy minszki – központtal működött tovább. Az EPAM tehát 2004 óta van jelen Magyarországon, de elődjeként a magyar alapítású Fathom Technology már korábban is hazánkban működött.

(Forrás: sikeresceg.hu; forbes.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)