Jump to content

7 évesen vezérigazgató a saját cégében

2017. 03. 10. 17:44

A CNN írt arról a 7 éves kisfiúról, akinek saját cége van, ahol ő tölti be a vezérigazgatói posztot. Ryan Hickman a Ryan's Recycling Company nevű vállalat tulajdonosa és már 50 ügyfele van.

A fiatal startupper három és fél éves volt, amikor rátalált élete küldetésére. Szüleivel meglátogatta a kaliforniai rePlanet újrahasznosító központot és annyira megtetszett neki az újrahasznosítás, hogy felvetette az ötletet apukájának, miszerint saját üzletbe kezd: összegyűjti a szomszédságból az üres műanyag üvegeket.

Már 200 ezer darabnál tart és összesen 11 ezer dollárt keresett vele, amit a leendő főiskolai tanulmányaira tesz félre az apukája. Bár azért Ryan szeretne a pénzből egy teherautó vásárlására is költeni - mondta el a CNN-nek adott interjúban.

A kiskorú vállalkozót nem csak a pénzkereset lehetősége motiválja, a környezetvédelem is fontos a számára. Bevallása szerint azért is gyűjti a műanyag palackokat, nehogy az óceánba kerüljenek, ami káros az élővilágra. Az egyik kedvenc helye a Csendes-óceáni tengeri emlősök központja, amelynek már 3700 dollárt adományozott a saját márkás pólóival keresett pénzből. Különösen az oroszlánfókákat szereti.

Édesapja grafikusként dolgozik és elmondása szerint teljes mértékben Ryané az üzleti vállalkozás ötlete, de természetesen segít neki, például a szelektálásban, illetve sofőrként, ugyanis három hetente visznek üvegeket az újrahasznosító központba.

(Forrás: cnn.com; sikeresceg.hu; képek: ryansrecycling.com)