Jump to content

Két magyar cég is a nemzetközi startup verseny döntőjében

2017. 05. 17. 17:38

Két magyar vállalkozás, az Intellyo és a Robotrainer képviseli az országot a Get in the Ring nemzetközi startup verseny globális döntőjében, amelyet május 17. és 19. között rendeznek meg Szingapúrban - közölte a verseny régiós fordulójának társszervezője, az Enterprise Hungary Kft.

A háromnapos szingapúri konferencián a magyar startup vállalkozások kapcsolatrendszerüket is építhetik Ázsiában, részt vehetnek a Tech in Asia konferencián, amely a legnagyobb technikai közösség a kontinensen. A Get in the Ring nemzetközi startup verseny döntőjén minden évben azok a vállalkozások vehetnek részt, akik az előző évben megnyerték a regionális fordulót, amelyet a világon több mint 100 országban rendeznek meg. A versenyre már megalakult innovatív vállalkozások jelentkezhetnek. A selejtezők után, a döntőbe jutott, innovatív ötlettel rendelkező csapatok öt körből álló előadássorozatban győzhetik meg a zsűri tagjait és a befektetőket ötletük megvalósíthatóságáról és piacképességéről.

A nyertesek a projekthez szükséges támogatásban részesülnek, emellett a verseny lehetőséget biztosít a résztvevők számára a globális startup ökoszisztémába való bekapcsolódáshoz, a csapatok személyes kapcsolatot tudnak kialakítani a szakma meghatározó alakjaival, befektetést szerezhetnek vállalkozásuk számára - írták a szervezők. Az idei magyarországi selejtezőre novemberben kerül sor, azonban a Magyar Nemzeti Kereskedőház jóvoltából négy magyar vállalkozás részt vehetett a Kínában május 12-én rendezett versenyen. A magyar csapatok a nemzetközi megméretést követően, május 16-án a Bank of China szervezésében részt vehetnek a kínai-magyar üzleti fórumon is, amelyen az MNKH Innotrade programja is megjelenési felültet biztosít az üzleti kapcsolatok bővítéséért.

(Forrás: sikeresceg.hu; MTI; kép: google)