Jump to content

250 millió forintos támogatást kap a Sybrillo startup

2017. 10. 17. 10:12

Magyar Fejlesztési Bank (MFB) portfóliójába tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő közel 250 millió forintot fektet az akciókamerákhoz kapcsolódó kiegészítőket gyártó Sybrillo startup vállalkozásba a növekedési befektetési programon keresztül.

A közlemény szerint a cég október elején írta alá a tőkeemelésről szóló együttműködési szerződést a tőkealap-kezelővel. A befektetés lehetőséget nyújt a sorozatgyártáshoz szükséges feltételek megteremtésére.

Az egyetemi hallgatók által fejlesztett képstabilizáló eszköz két éve a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) technológiai műhelyeként ismert Demola Innovációs Központból indult. Eleinte a teljes fejlesztést házon belül tartották, később a sikeres Kickstarter közösségi finanszírozási kampánynak köszönhetően lehetőségük nyílt egyre nívósabb partnerekkel dolgozni.

A csapat rövid távú céljai között az intenzív terjeszkedést és a csapatépítést jelölte meg, később szeretnének több eszközre is okoskiegészítőt fejleszteni, valamint a videó-szerkesztésben szoftveres újítást nyújtani - közölték.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; pixabay.com)