Jump to content

A HeatVentors képviseli az országot az InnoEnergy döntőjében

2017. 10. 23. 14:50

A HeatVentors magyarországi startup vállalkozás HeatTANK nevű energetikai fejlesztésével lett az InnoEnergy PowerUP versenye regionális döntőjének magyar győztese, így ez a társaság képviselheti az országot a november 22-iki döntőben - közölte a budapesti versenyt szervező EH Invest, az InnoEnergy szerződéses partnere.

A HeatTANK egy hely- és költségtakarékos hőenergia tároló berendezés-családot jelent, melynek változatait háztartási, mezőgazdasági és ipari hőtárolási igényekre alakították ki - válaszolta az MTI kérdésére a verseny szervezője.

Farkas Rita, a HeatVentors ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy a terméküket mielőbb a nemzetközi piacra kívánják vinni.

A PowerUP vetélkedő magyar győztese a másik tizenkét regionális vetélkedő (Észtországtól Görögországig) első helyezettjével versenyez, az első hely húszezer eurós pénzdíjjal jár, illetve lehetőséget jelent, hogy a vállalkozás részt vegyen a startupokat segítő Highway programban - derül ki a közleményből. Az InnoEnergy Highway programja 150 ezer euró értékű befektetéssel járhat.

A döntőt Budapesten tartják november második felében.

A 2010-ben alapított InnoEnergy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működik, formáját tekintve európai uniós gazdasági társaság.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; FreeDigitalPhotos.net)