Jump to content

Irodabérlés: ennyivel számolj!

2014. 07. 29. 09:53

Ha vállalkozásunk van, és több munkatárssal kell együtt dolgoznunk, kénytelenek vagyunk irodát bérelni. Összeszedtük, hol és mennyiért bérelhetünk irodát!

A bérelhető irodák díjai nagy mértékben függenek többek között az iroda nagyságától, az épület elhelyezkedésétől, állapotától, a hozzá tartozó szolgáltatások minőségétől. Budapesten például nagyban függ a bérleti díj nagysága attól, hogy melyik kerületben és mennyire frekventált helyen található az iroda. Irodaházak tekintetében igen népszerűek a Buda I., a II. és a III. kerületében található irodaházak. Az I. kerületben havonta átlagosan 3000 forint körüli négyzetméterenkénti áron bérelhetünk irodát. Ennél kissé drágábban, átlagosan 3500 forintos négyzetméterenkénti áron találhatunk kiadó irodát. A pesti oldalon igen népszerűek és éppen ezért igen magas áron bérlehető irodák találhatók az V. kerül több pontján: előfordulnak a 3 ezer körüli mellett az 5-6 ezer forintos négyzetméterenkénti bérleti díjak is. Szintén találhatunk luxusirodákat a VI és a VII. kerületben is, itt szintén 5-6 ezer forint egy négyzetméter bérlése. De ebben a két kerületben egyébként gyűjtésünk szerint 4 ezer forintos átlagos áron lehet irodaházban irodát bérelni.

A modern irodaházak mellett kevésbé elegáns, régi irodaházak ajánlatai között is válogathatunk. Ezekhez képest jóval olcsóbban, akár ezer forint körüli négyzetméterenkénti áron is hozzájuthatunk egy-egy irodához, persze ebben az esetben a szolgáltatások színvonala és a munkakörülmények tekintetében érdemes kevésbé szigorúnak lennünk.

De nemcsak irodaházakban, hanem frekventált helyen található lakóházakban, bérházakban is találhatunk kiadó irodákat. Ezek akár ötven-száz éves lakóházak is lehetnek, amelyekben a jó elhelyezkedés miatt irodákat alakítottak ki a korábbi lakásokból. Ilyeneket mind a budai, mind a pesti oldalon 2500-3000 forint körüli négyzetméterenkénti áron bérelhetünk frekventál helyen álló, jó állapotban.

A fővárosban egyre népszerűbbek, és gombamód szaporodnak a közösségi irodák. Ez főként azoknak jó, akik ugyan szeretnek közösségben dolgozni, de egy komplett irodát nem szeretnének bérelni. Ezeken a helyeken gyakorlatilag az íróasztalt, és természetesen az iroda szolgáltatásait (internet, konyha, mosdó, takarítás, stb.) veszik igénybe a bérlők. Közösségi irodákban havonta mintegy 25-35 ezer forintos áron dolgozhatunk.

A fővárosok mellett természetesen számos városban bérelhetünk irodát. A megyeszékhelyeken van természetesen a legtöbb lehetőség. Debrecenben például a kisebb, 60 négyzetméter alapterület körüli nagyságú irodákat 100 ezer forint körüli áron bérelhetnek a vállalkozók, míg a nagyobb irodákért 200-250 ezer forintot is elkérnek havonta. Szegeden 60 négyzetméter alapterületű irodákat 80 ezer forint körüli áron bérelhetünk havonta, míg a nagyobb, 100 négyzetméter körüliekért havi 100 ezer forint körüli árat kérnek. De hasonló bérleti díjakat találunk a nyugati országrész nagyvárosaiban is.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu