Jump to content

Vállalkozás, mint mellékállás? Miért ne!

2014. 10. 04. 18:14

A hétköznapokban megbízható irodai munkatárs, a hétvégeken viszont bébiszitter, cukrász vagy autószerelő. Akár a hobbid is számíthat mellékállásnak, ha vállalkozásként tekintesz rá!

Új lehetőségek
Mellékállásként vállalkozásba bárki kezdhet, aki úgy érzi, hogy elegendő idővel és energiával rendelkezik hozzá. Ha jól megy a szekér, és az időnket jól be tudjuk osztani, érdemes lehet elgondolkodni a mellékállás vállalásán. Talán van egy hobbid, amelyre évek óta nem szánsz időt, ám ha komolyan vennéd, akár még pénzt is kereshetnél vele. Talán kevés a havi bevételed ahhoz, hogy a saját és a családod számára azt az életszínvonalat tudd biztosítani, amit megérdemelnek. Vagy az is lehet, hogy egy nagyobb utazásra vagy a nyugdíjas éveidre szeretnél pénzt megtakarítani. Bármi is legyen a célod, a mellékállás jó megoldás lehet.

Mérlegelj!
Mielőtt azonban belevágnál, néhány dolgot tisztáznod kell magadban. Az első feladatod, hogy kitűzd magad elé azt a célt, amelyet a mellékállással el szeretnél érni. Gondold végig alaposan, hogy van-e hosszútávon elegendő szabadidőd arra, hogy a tervedet megvalósítsd. Ha úgy látod, nem fér bele az idődbe, vagy annak a családod látná kárát, vagy több lemondással járna, mint haszonnal, talán jobb lemondanod a tervedről.

Ha mégis a másodállásban vállalkozás elindítása mellett döntesz, meg kell határoznod a magad számára azt az időintervallumot, amely alatt ezt el szeretnéd érni. Ne sürgesd magad, és ne kapkodj! Egy vállalkozást elkezdeni és beindítani időbe telik. Ezután készíts egy tervet magadnak! Írd össze, hogy milyen lépéseket kell tenned ahhoz, hogy a terved megvalósuljon! El kell hozzá kezdened egy vállalkozást?

Vágj bele!
Ha megvan a terv, ideje nekilátni a megvalósításnak! Ha szükséges, szervezd át a programodat, és szabadíts fel szabadidőt a mellékállásban végzendő feladatokra! Ha kell, indítsd el a vállalkozást, és szerezd be a szükséges felszerelést, eszközöket!

Légy kitartó!
Ha mindez megvan, és útjára indítottad a vállalkozásodat, sok kitartással szép lassan megvalósíthatod az álmodat. És ki tudja, egyszer talán már főállásként is végezheted azt, amit most még csak a szabadidődben végzel. Egy azonban biztos: az eredmény a sikert a való életben nem, csak a szótárban előzi meg!


Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu