Jump to content

Az állam bérelte a legtöbb irodát

2014. 10. 09. 10:00

Az idei első félévben 118 ezer négyzetméter irodát adtak bérbe a fővárosban, ebből 17 200 négyzetmétert béreltek az informatikai cégek, 14 ezret pedig az állam - közölte a Laurus Irodaházak fejlesztő társaság.

Az informatikai cégek sokszor speciális elvárásokat támasztanak az épület technikai infrastruktúrájával szemben. Például feltétel, hogy legyen mód extra hűtéssel bíró szerverterem létrehozására, vagy legyen elérhető szünetmentes tápegység.

Az állami cégek, szervezetek számára fontos a jó tömegközlekedés, illetve a kormányzati gerinchálózathoz való kapcsolódás lehetősége. Az iroda belső elrendezése jellemzően cellás, szemben a sok bérlő által preferált egyterű megoldással szemben.

Azoknál az állami intézményeknél, amelyek ügyfeleket is kiszolgálnak, elvárás, hogy az ügyfélközpontot az irodáktól függetlenül lehessen megközelíteni.

A bérlők sorában harmadik helyen a szolgáltató központok állnak 13 800 négyzetméterrel. Ezek a társaságok egylégterű irodákat igényelnek és fontos számukra az épületen belüli büfé, valamint étterem is.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/MTI