Jump to content

Túljelentkezés van a kkv-ügyvezetők képzésére

2016. 10. 21. 09:26

Elindult a kkv-ügyvezetők képzése, az érdeklődés kiemelkedő: a meghirdetett 10 ezer helyre több mint 12 ezren jelentkeztek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Odrobina László közölte: a túljelentkezés miatt sokan várólistára kerültek, kortól függetlenül bárki beiratkozhatott, akinek van valamilyen szakképzettsége.

Az ingyenes képzés lényege, hogy a jelentkezők a meglévő szakmai ismereteiket nyelvi és vállalkozásvezetési ismeretekkel egészítsék ki. Számos külföldi cég működik Magyarországon, a munkavállaláshoz vagy akár a beszállítóvá váláshoz nélkülözhetetlen a nyelvismeret, vagy az informatikai készség.

Szólt arról is, hogy a tavaly szeptemberben felnőtteknek meghirdetett második szakma ingyenes megszerzésére 15 ezren jelentkeztek, idén szeptembertől több mint 40 ezren. Igény van ezekre a képzésekre, a legnagyobb érdeklődés a kkv-ügyvezető képzésre van, sokan jelentkeztek egészségügyi, ápoló, és pénzügyi-informatikai képzésekre is - ismertette.

A képzések esti tagozaton zajlanak, munka mellett végezhetőek. A tanév szeptembertől májusig tart, a képzések többsége kétéves.

(Forrás: mti.hu; kép: pixabay.com)