Jump to content

Mitől lesz szerethető egy munkahely?

2016. 10. 24. 15:49

A munkáltató és a munkavállaló is sokat tehet azért, hogy a munkahely ne csak szükséges "rossz" legyen, ahova muszáj bejárni és a napi 8-10 órát letudni. Érezhetjük magunkat akár jól is, sőt! A legtöbb barátságok, kapcsolatok a munkahelyen születnek, ami nem csoda: több időt töltünk kollégáink körében, mint a családunkéban.

Mit tehetnek a vezetők?

Sokat tehetnek a vezetők azért, hogy olyan kultúrát teremtenek, ahol olyan értékek mentén folyik a munka, amivel könnyű azonosulni. Legyen tere a fejlődésnek, tanulásnak, önmegvalósításnak. Kellenek feladatok, amikben megmutatható a tehetség, a szorgalom, a kitartás, stb.

Nagyon fontos, hogy legyen tere a köszönetnek és az elismerésnek.

A vezetőknek hinniük kell a munkatársak bölcsességében és be kell vonni a csapatukat számos döntésbe.

Mit tehetünk munkavállólként azért, hogy szerethető legyen a munkahelyünk?

Ha végiggondoljuk, hogy milyen az ideális munkahely, akkor milyen embereket szeretnénk magunk körül látni? Valószínű, hogy nem lógó orrú, stresszes, feszült emberek képe ugrott be elsőre. Sokkal inkább, vidám, pozitív gondolkodású, lelkes, kedves emberek képét képzeljük magunk elé, akikkel öröm együtt lenni, akár munkaidőn kívűl is. Akik nem csak kollégák, de barátok is.

Mit tehetsz, azért, hogy így is legyen?

  • Vigyél vidámságot a munakanapokba, egy kis humor, összekacsintás új energiváal tölt fel
  • Legyél figyelmes, tegyél gesztusokat, amivel másnak jobbá, szebbé teszed a napját
  • Legyél érdeklődő, még a legnagyobb hajtásban is. Sokszor segít a csapatjátékban, ha találunk valamit a másikban, ami közös bennünk
  • Vállaj valami pluszt a csapatért, ez lehet például: közös sportolás munka után, néha-néha süthetünk kollégáinknak, meglephetjük őket édességgel, gyümölccsel, stb. Szervezhetünk csapatépítő bulit, vagy munka után beülhetünk egy italra, kávéra, ahol kötetlenül beszélgethetünk, nem csak munkáról!
(Forrás: sikeresceg.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)