Jump to content

Hogyan készíts jó prezentációt?

2014. 05. 20. 08:40

Nemcsak az egyénnek, de egy cégnek is el kell adnia magát a partnereinek, ehhez pedig elengedhetetlen egy jó prezentáció. Ennek során a teljes céget és a nyújtott szolgáltatásokat, árukat adjuk el.

Téma
Találd meg a témát, amelyről szeretnéd, hogy a prezentációd szóljon! A cégedet vagy a termékeiteket, esetleg az általatok nyújtott szolgáltatásokat szeretnéd az előadáson bemutatni? Tartsd magad a témához, ne kalandozz el!

Vázlat
Ha megvan a téma, készíts egy jó vázlatot! Szedd össze a legfontosabb információkat, amelyeket mindenképpen meg szeretnél említeni, és rendezd őket logikus, könnyen átlátható rendszerbe!

Légy szigorú!
Semmiképp se tégy felesleges, kevésbé fontos információkat a prezentációdba, és soha ne tömd tele a vázlatodat adatokkal, számokkal. Ha a hallgatóságod meglátja az adathalmazt, amelyet egyetlen diára tettél, könnyen elveszítheted a figyelmüket.

Egészítsd ki!
Az egyes diák tetejére tégy érdekes, könnyen megjegyezhető címeket! Így könnyebb a hallgatóságodnak megértenie és feldolgoznia a hallott és látott információt, és így jóval hatásosabb lesz az előadásod.

Legyen oldott a hangulat!
Kezd egy frappáns idézettel vagy viccel a prezentációt! Szólítsd meg a közönségedet, és vond be őket az előadásba, hogy aktív részeseinek érezhessék magukat. Jó, ha a vicc a témához illő, szellemes, de senkit sem bánt meg vele.

Ne monológot mondj!
Nemcsak a prezentáció elején, de végig fontos, hogy fenntartsd a kapcsolatot a közönségeddel. Ne monológot mondj! Szólítsd meg rendszeresen a közönségedet, kérd, hogy reagáljanak a hallottakra, kérdezz tőlük!

Lelkesedj!
Higgy a cégedben, magadban, a munkatársakban és általatok nyújtott termékeke, szolgáltatások színvonalában! Mutasd ezt ki, mert csak így várhatod a hallgatóságtól, hogy ők is higgyenek a vállalkozásodban!

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu