Jump to content

5 ok, amiért elmennek a legjobb embereid

2014. 05. 22. 09:16

Azt mondják, amikor valaki elmegy egy cégtől, nem az állását, hanem a főnökét hagyja ott. Ha meg szeretnéd tartani a legtehetségesebb embereidet a cégnél, itt az ideje, hogy tükörbe nézz, és rájöjj, miért hagyják ott a cégedet az alkalmazottaid.

Túlterheled a legjobb embereidet
Az elmúlt években neked is nehéz döntéseket kellett hoznod a cégednél? Néhány alkalmazottadnak fel kellett mondanod, és a munkát a megmaradó embereid között osztottad el? Talán itt az ideje, hogy végiggondold, nem terheled-e túl a beosztottjaidat. Ha a cég anyagi helyzete megengedi, felvehetnél egy alkalmazottat, aki elvégzi az egyszerűbb feladatokat, így a többieknek maradna idejük a fontosabb dolgokra.

Elaprózod magad
Szereted a tökéletességet, és ugyanezt várod el az alkalmazottaidtól is? Figyelj arra, hogy ne vessz el a részletekben! Koncentrálj a kulcsfontosságú dolgokra, a részletek elvégzését pedig hagyd a beosztottjaidra! Az igazán tehetséges alkalmazottjaid tudni fogják, hogy hogyan oldják meg a feladatot, nem kell, hogy mindent részletesen elmagyarázz nekik, vagy rendszeresen ellenőrizd őket.

Nem vagy jelen
Ne ess át a ló túloldalára sem! Természetesen nem kell minden apróságról egyeztetned az alkalmazottaiddal, de azért rendszeresen bent kell lenned az irodában. Csak így tarthatod rajta a kezed a vállalkozásod ütőerén. Biztasd az embereidet, hogy szükség esetén bátran keressenek fel a problémáikkal!

Nincs lehetőségük a karrierépítésre
Mindenkinek szüksége van arra, hogy tudja, megbecsülik a munkáját, és ezt azzal is honorálják, hogy fontos pozíciót tölthet be a cégben. Ha van motivációjuk az alkalmazottaknak, jóval lelkesebben és kitartóbban dolgoznak. Ne felejts el a legjobb embereidnek pozitív visszajelzéseket adni, és jelezni, hogy valóban fontos munkát végeznek a cégednél.

Nem ismerik a célokat
Vázold fel a cég távlati céljait, hogy azok mindig az alkalmazottaid lelki szemei előtt lebegjenek! Ezzel igazán hatékonyan motiválhatod őket, és erősítheted a csapatszellemet. Hogyan várhatnád el tőlük, hogy lojálisak legyenek hozzád és a vállalkozásodhoz, ha nem avatod be őket az elérendő célokba?

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu