Jump to content

Így értékeld az alkalmazottaidat

2014. 08. 28. 08:15

A vezetői munka egyik legkevésbé hálás része a dolgozók munkájának értékelése. Nem szereti sem a főnök, sem a beosztott. Pedig ha jól végezzük, sokat profitálhatunk az értékelésből. Hogyan kezdj neki az értékelésnek?

Az értékelést objektív szempontok szerint kell végezned, és alaposan fel kell készülnöd a beszélgetésre. Gondold végig, hogy melyek az alkalmazottad erősségei, mi az, amiben nagyon jól teljesít. Nézz utána, hogy az elmúlt időszakban milyen projektekben vesz részt, azokban milyen szerepet vállal, és a rá bízott feladatokat milyen hatékonyan végzi.

Majd vedd számba azokat a területeket is, amelyekben hiányosságokat tapasztalsz, és gyűjtsd össze azokat a tanácsokat, amelyek segíthetnek az alkalmazottadnak, hogy fejlessze a képességeit.

Az alapos elemzés és értékelés, valamint az építő kritika nagymértékben hozzájárulhat a dolgozók motiválásához. Úgy érezhetik, hogy fontos tagjai a munkahelyi csapatnak, és a felettesei nyomon követik a munkáját.

Az alkalmazottak rendszeres értékeléséhez jól kidolgozott, objektív és igazságos értékelési rendszerre van szükség. Az értékeléssel egyértelművé válik a munkaadó számára is, hogy mely alkalmazott hogyan segíti a munkát, ki hátráltatja esetleg a fejlődést, kik a valóban értékes alkalmazottak, akiket fontos megtartani a cég kötelékeiben, és ki az, akire esetleg nincs szükség.

Az értékelési rendszernek mindig objektívnek kell lennie, sohasem lehet személyeskedő, nem sérthet személyiségi jogokat, és csakis a munkával összefüggő képességeket szabad vele mérni. Az értékelések semmi esetre sem a vádaskodásról vagy a vitáról szól, nem az alkalmazott frusztrálása, hanem fejlesztése a cél. Egy jól átgondolt értékelés viszont sokat segíthet a munkavállalók motiválásában.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu