Jump to content

KKV-knak rendeznek állásbörzét

2015. 05. 28. 19:25

Kifejezetten kis- és középvállalkozásoknak szervez állásbörzét június 9-10-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Eddig csaknem 5000 cég jelentkezett állásajánlattokkal.

Az eddigi nagyszabású állásbörzék gyakorlatától eltérően a kamara meg kívánja szólítani azon kis- és középvállalkozásokat is, amelyeknek eddig nem volt alkalmuk bemutatni álláslehetőségeiket. A börzén azok a vállalkozások is meg tudnak jelenni, akiknek nincs stábjuk, idejük arra, hogy két napon keresztül folyamatosan képviseljék magukat a rendezvényen. A munkaadók álláslehetőségeit ágazatonként (irodai munka, fizikai munka, építőipar, kereskedelem, vendéglátás, IT-műszaki, gyártás, logisztika, egészségügy, bank-biztosítás, pénzügy) mutatják be egy-egy ágazati kiállítóhelyen közvetítő szakemberek segítségével.Az „Álláshely" nevű állásbörzét az idén először rendezik meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Budapest Főváros Kormányhivatala közös szervezésében, június 9-10-én A rendezvényen mutatkozik be a kamara állásportálja, az allashely.hu is.

A Bálnában helyet kapó rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a munkaerőpiac valamennyi résztvevője számára, a kis- és középvállalkozásoktól a nagyvállalatokig, valamint a fiatal és idősebb korosztályba tartozó, diplomás, szakképzett és végzettséggel nem rendelkező munkavállalók számára is, hogy személyesen találkozhassanak egymással, mindezt térítésmentesen.A résztvevő vállalkozásoknak lehetőségük nyílik személyes találkozókra a keresőkkel, amihez a kamara mobilstandokat biztosít.

A két nap alatt a HR szakma elismert szakembereivel kerekasztal beszélgetések keretében vitathatják meg a munkaerő-piaci trendeket. Kiemelt témák a 25 év alattiak és nők munkavállalásának helyzete, illetve a hatósági ellenőrzések gyakorlata. Az álláskeresés során felmerülő általános kérdésekről (önéletrajz készítés, állásinterjú) a nők munkaerő-piaci helyzetéről, a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásáról a kiállító térben felállított nyilvános workshop-ok keretében is informálódhatnak az érdeklődők.

Elsősorban azoknak a kisebb vállalkozásoknak szeretnénk segíteni, amelyek egyrészt csak évente legfeljebb egy-két új munkahelyre keresnek dolgozókat, másrészt sem tapasztalatuk, sem anyagi lehetőségük nincs egy-egy nagyobb állásbörzén vagy professzionális álláskereső oldalon való toborzásra - mondta el a Napi Gazdaságnak Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Szerinte a munkaerő-mobilitás még mindig alacsony Magyarországon. A dolgozók utaztatásának és szállásoltatásának (mobilitásának) növelése javíthatná a munkaerőhiányos helyzeteket. A kezdeményezést a kamara szolgáltató szerepének erősítését célzó intézkedések között indították útjára, és a jövőben is rendszeresen megrendezik majd.

Sikerescég.hu/Profit7.hu

Fotó: FreeDigitalPhotos