Jump to content

Új piac a hazai kkv-knak: Laosz és Vietnám

2014. 06. 21. 16:19

Délkelet-Ázsiában Laoszban kedden, Vietnámban pedig csütörtökön nyitott újabb képviseletet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. A 2013-ban alakult MNKH Zrt. ezzel 11-re bővítette relációs kereskedőházainak számát. Annak érdekében, hogy a magyarországi kis- és közepes vállalkozások részesedése a hazai exportból jelentős mértékben növekedjék, a Kormány és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. megerősíti a kereskedőházi rendszert.

A megnyitókon Dr. Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy Magyarország számára fontos a délkelet-ázsiai országokkal való együttműködés, a gazdasági kapcsolatok erősítése, amelyet a Kormány is kiemelten támogat. Az MNKH célja, hogy az idei év végéig 25 országban jelen legyen, és kiváló magyar termékek és szolgáltatások exportjával mintegy 400 millió euró értékű forgalmat bonyolítson.

2014. június 17-én, kedden nyílt meg a laoszi relációs kereskedőház a fővárosban, Vientiane-ban, amelyet Somsavat Lengsavad, laoszi miniszterelnök-helyettes és Dr. Kerekes György, az MNKH Zrt. vezérigazgatója nyitott meg. Az eseményen a miniszterelnök-helyettes elmondta: bízik abban, hogy a laoszi kereskedőház megnyitásával még szorosabbra fűzhető a két ország kapcsolata.

Laosz számára fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon hazánkkal, mivel Magyarországon számos laoszi fiatal tanult és tanul ma is, akik a laoszi társadalom, gazdaság fontos pozícióit töltik be. Laoszban a mezőgazdaság a legfontosabb ágazat, elsősorban ezt célozza meg az MNKH exportösztönző és segítő tevékenysége.

A vientiane-i megnyitót követően, 2014. június 19-én, csütörtökön Hanoiban nyitotta meg tizenegyedik külképviseleti irodáját az MNKH. Dr. Kerekes György megnyitó beszédében kifejtette, hogy a vietnámi iroda a kormány Keleti nyitás koncepciójának keretében a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 11. külpiaci irodája, amely a 3 év alatt nyitandó 40 iroda sorában még igencsak elsők közöttinek számít.

Somos András az eseményen SKC részéről megerősítette azt a szándékot, hogy a Vietnámban már eddig megszerzett piaci tapasztalataikat a MNKH közös hanoi irodájában Lénárt István vezetésével a magyar és a vietnámi üzleti kapcsolatok további fejlesztésére fordítják.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/Orientpress.hu