Jump to content

Egy napra bárkiből lehet felsővezető

2015. 10. 15. 10:14

Magyarország is csatlakozott a nemzetközi „Leaders-for-a-Day" fiatalok pályaorientációs árnyékprogramjához idén ősszel, aminek célja, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a vállalkozói életformába. A kiválasztott diákok egy napot tölthetnek el cégvezetők társaságában, hogy ahol gyakorlati tapasztalatokon túl, kapcsolati tőkét is szerezhetnek.

Magyarország is csatlakozott a nemzetközi „Leaders-for-a-Day" fiatalok pályaorientációs árnyékprogramjához idén ősszel, aminek célja, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a vállalkozói életformába. A rés

A „Leaders-for-a-Day" fiatalok pályaorientációs árnyékprogramját a brüsszeli JA Europe égisze alatt Európa szerte egy időben rendezik meg. A rendezvény során középiskolás diákok egy napra egy cégvezetőhöz látogathatnak el, hogy betekintsenek a vezető mindennapi munkájába. A program célja, hogy a fiatalok gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a vállalkozói világból és ezáltal inspirációt kapjanak a vállalkozói életformára, mint lehetséges karrierlehetőségről.

A Nemzetgazdasági Minisztérium vállalta, hogy nemcsak a házigazdája, de aktív résztvevője is lesz a programnak. Lenner Áron Márk a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes-államtitkára vezetőként is részt vesz a programban, és diák kísérője számára mesél munkájáról.

A helyettes államtitkár megnyitójában hangsúlyozta: fontos a jó vállalkozói példa. A Nemzetgazdasági Minisztérium már eddig is részt vállalt a pozitív példák felkutatásában és bemutatásában. Ezek közé tartozik például, hogy Varga Mihály Miniszter úr kezdeményezésére havonta egy-egy hazai beruházó, kis- és közepes vállalkozó és induló vállalkozás teljesítményét díjjal ismeri el. És ebben a példamutatásban teremt újabb hangsúlyt az, hogy a minisztérium a mostani programban szerepet vállalt.

„A résztvevő diákoknak és vezetőknek nemcsak elismerés részese lenni a magyarországi programnak, de mindkét fél számos tapasztalattal lehet gazdagabb a nap során. A fiatalok betekintést nyernek akár jövőbeni munkájukba, a vezetők pedig a fiatalok nyílt és őszinte kérdéseiből meríthetnek inspirációt hétköznapjaikhoz" – mondta el M. Gergely Orsolya a Junior Achievement Magyarország ügyvezető igazgatója.

Silkerescég.hu/Profit7.hu

Fotó: FreeDigitalPhotos