Jump to content

Angyalok segítenek az induló startupoknak

2016. 02. 18. 19:30

Megalakult a Hungarian Business Angel Network, amely az itthoni, startupok felkarolásában érdekelt üzleti támogatókat, befektetőket szervezi közösséggé. Az újonnan indult cégeknek kiváló lehetőség ez a befektető- és tőkeszerzésre egyaránt.

A Design Terminál és a HVCA Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület kezdeményezésére megalakult a Hungarian Business Angel Network.

Ennek célja, hogy közösségbe szervezze a hazai angyal befektetőket, vagyis azokat a magánszemélyeket, akik korai fázisú vállalkozásokat karolnak fel. Az üzleti angyalok pénzügyi befektetéssel, szakmai támogatással és kapcsolatrendszerükkel segítik a kezdő vállalkozásokat. A HBAN lehetőséget ad tagjai közötti tudás- és tapasztalatcserére. Segít, hogy még több vállalkozás találjon saját befektetőt.

Az új kezdeményezést személyesen biztosította támogatásáról Candace Johnson, az Üzleti Angyalok Európai Hálózatának (EBAN) elnöke. Kiemelte, hogy a korai fázisú befektetések esetében az üzleti angyalok szerepe jelentős. Az angyalbefektetők több mint öt milliárd euróval a befektetési volumen 74 százalékát adták, évente 34-35 ezer vállalkozás részére biztosítanak finanszírozást.

A megnyitó esemény vendége és előadója volt továbbá Ivar Siimar, az Észt Üzleti Angyalok Hálózatának (EstBAN) elnöke, valamint Károlyi Antal, a hazai befektetői szcéna meghatározó alakja is. Az eseményen több vállalkozás is bemutatkozott, köztük az Edukado és a Laborom.

A HBAN várja az érdeklődő magánbefektetőket, illetve a – kisebb összegű - tőkét kereső vállalkozások jelentkezését is.

 

Sikerescég.hu/Profit7.hu

 

(Forrás: Fotó: FreeDigitalPhotos)