Jump to content

Nagy lehetőség a kis cégeknek - tízmilliárdokra pályázhatnak

2016. 09. 13. 17:01


A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásait támogató pályázat, amelynek ma kezdték meg a társadalmi egyeztetését, 37,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást oszt szét 5000 vállalkozó között.

A pályázat jelentős változásokat tartalmaz a korábbiakhoz képest. A legfeljebb 30 százalékos vissza nem térítendő támogatás mellett például megjelenik az akár 60 százalékos, kedvező, 2 százalékos évi kamatozású, kötelezően igénybeveendő hitel is. Így akár már 10 százalék önerő mellett fejleszthetnek a kevésbé tőkeerős vállalkozások is. A korábbiakhoz képest a mostani felhívás csak 30 százalékos intenzitást tervez a vissza nem térítendő támogatást illetően.

A pályázat keretében telephelyfejlesztésre is nyújtható támogatás projektértéken belüli mértékét a korábbi 25 százalék helyett 80 százalékban kívánják maximalizálni, nő a projektre fordítható összeg. A korábbi években maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást lehetett igényelni, ez az új pályázatban is változatlan, azonban ez még akár maximum 145 millió forint értékű kedvező kamatozású hitelösszeggel egészülhet ki, így nagyobb projektek is sikerrel pályázhatnak.

(Forrás: sikeresceg.hu; vg.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)