Jump to content

Energy Globe-díj - már magyar cégek is pályázhatnak

2016. 11. 02. 13:13

Az Energy Globe Award díj 1999-ben egy osztrák mérnök kezdeményezésére indult, és mára a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált, mely 177 országban folyik. Idén Magyarország is csatlakozik az Energy Globe Awardhoz az E.ON-csoport támogatásával.

Vállalkozások és önkormányzatok, valamint a fiatalokat is bevonó programjaikkal a civil-, oktatási és diákszervezetek pályázhatnak 2016. december 11-ig a www.energy-globe.hu honlapon az Energy Globe Magyarország-díjra. A pályázatok kiértékelésére december folyamán kerül sor, az eredményhirdetés és a közönségszavazás pedig 2017 elejére várható. 3-3 millió forintban részesülhetnek a nyertes projektek.

A pályázat fontosabb részletei

  • Kategóriánként három-három pályaművet választ ki a független, elismert szaktekintélyekből álló zsűri.
  • A pályázóktól nem komplett megvalósítási tanulmányt, csupán az elbírálhatósághoz szükséges esetleírásokat és néhány azonosítási és hitelesítési adatot várnak a verseny lebonyolítói.
  • A vállalkozói kategóriában és a jövő generációja kategóriában 3-3 millió forintért folyik a küzdelem, míg az önkormányzatok egy fenntarthatósági témájú játszóteret nyerhetnek településüknek.
  • A kategória győztesek kiválasztásában a közönség szavazataira is számítanak a szervezők, és a szavazók között okos, fenntartható díjak, elektromos kerékpár és okostelefonok találnak majd gazdára.
  • A honlapon megtalálhatók az elbírálás és az értékelés szempontjai, illetve a nemzetközi verseny néhány korábbi pályázójának projektleírásai.
  • A pályázatok kiértékelésére decemberben kerül sor, az eredményhirdetés és a közönségszavazás pedig 2017 elejére várható.
  • 2017-ben a díj további három kategóriával bővül majd: jövőre építőipari, DIY, vagyis "csináld magad", valamint ötletszakaszban levő projektekkel is pályázhatnak a fenntarthatóság és energiahatékonyság iránt érdeklődők.
(Forrás: sikeresceg.hu; eon.hu; kép: energyglobe.info)