Jump to content

Milliárdok szakadnak a nyakunkba - újabb pályázatok a láthatáron

2016. 12. 27. 11:05



Januárban két népszerű uniós pályázat indul újra kisebb vállalkozásoknak - az egyiken 5-25 millió, a másikon 25-250 millió forintot lehet szerezni. Segítséget lehet igényelni a sikeres pályázatíráshoz.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 24 milliárd forint keret áll rendelkezésre a 2017. január 16-tól beadható termelési kapacitásbővítő pályázaton, ahol a kisvállalkozások vissza nem térítendő támogatást kaphatnak minimum 25 millió és maximum 250 millió forint között új eszközök és gépek beszerzésére, illetve lehetőséget ad energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenység fejlesztésére.

A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására a kiírás kerete 21 milliárd forint, és az ugyancsak 2017. január 16-tól beadható pályázaton 5 millió és 25 millió forint közötti összeg pályázható ugyancsak új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására.

Várhatóan az uniós pályázatokhoz kapcsolódóan az önerő biztosításához felvett banki kölcsönökhöz kamattámogatást vehetnek igénybe a vállalkozások.

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) segíti a kisvállalkozásokat abban, hogy sikeresen induljanak az ismét megnyíló uniós pályázatokon a felzárkózó régiókban. A következő hetekben a területi iparszövetségek fórumokon ismertetik a lehetőségeket, a budapesti inkubátorházban pedig pályázatírók állnak rendelkezésre, akik csak sikeres pályázat esetén kérnek minimális díjat.

(Forrás: mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)