Jump to content

Kihagyhatatlan pályázati lehetőség startupoknak!

2017. 01. 05. 10:11

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Be smart startup verseny a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány rendezésében. A győztes startupok bemutatkozási lehetőséget kapnak a Düsseldorfi Magyar Start Up Eventen és a think.BDPST-en egyaránt. Feltörekvő vállalkozók jelelentkezését várják február 10-ig.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a Düsseldorfi Magyar Főkonzulátussal, a think.BDPST-el és a Vodafone Deutschland-dal együttműködve hirdeti meg a versenyt. A kétfordulós versenyre olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várják, akik már túl vannak a piacralépés fázisán, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. A kiválasztott legígéretesebb startupok képviselői 2017. március 28-án a Düsseldorfi Magyar Start Up Eventen ill. 2017. március 30-31-én a think.BDPST rendezvényen nyernek bemutatkozási lehetőséget.

A kiválasztott startupoknak lehetősége lesz az egyedi bemutatkozásra, pitch-ek és one-on-one megbeszélések formájában az észak-rajna-vesztfáliai régióban jelen lévő és egyéb német nagyvállalatok innovációs vezetői, befektetők és a helyi kereskedelemfejlesztési szervezetek képviselői előtt.

A nemzetközi innovációs és startup találkozókon való részvétel komoly üzleti és tapasztalatszerzési lehetőségeket jelent a startupok számára. A BVK a nyertes startupok részére mentorálást nyújt, hozzájárul ismertségük növekedéséhez, információkkal látja el őket a hazai és a nemzetközi startup világ aktuális eseményeiről, további rendezvényen való megjelenési lehetőséget biztosít számukra.

A Be smart versenyeken már 85 startup vett rész, amelyek közül a közalapítvány 19 győztesnek tudott külföldi bemutatkozási lehetőséget biztosítani - közölte korábban Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Hogyan zajlik a kiválasztás?

A kiválasztás két fordulóban zajlik. Az első fordulóban a jelentkezők pályázatukat elektronikus úton elküldik a email címre, a jelentkezési kategória megjelölésével 2017. február 10-ig. A második fordulóban a bíráló bizottság által kiválasztott startup-ok képviselői angol nyelvű pitch-ek keretében mutatják be vállalkozásukat.

A szakértői zsűri által

  • smart city és mobilitás témában kiválasztott 10 legígéretesebb startup 1-1 képviselője vehet részt a magyar delegáció részeként a düsseldorfi programon,
  • valamint a jövő munkahelyei, a jövő oktatása, egészségügyi innováció és mesterséges intelligencia témákban kiválasztott 10 legígéretesebb startup vehet részt aBDPST Startup Corneren.

További információkat és a pályázati kiírást ITT találja.

(Forrás: sikeresceg.hu; napi.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)