Jump to content

Másfél hónappal tovább lehet jelentkezni a szellemi tulajdon hasznosságát népszerűsítő pályázatára

2020. 04. 22. 10:00

A koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel április 30-ról június 15-re módosította a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a szellemi tulajdon hasznosságát népszerűsítő, középiskolásoknak szóló pályázat határidejét.

Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke szerdán azt közölte az MTI-vel, a 2,5 millió forint összértékű, február végén bejelentett pályázat lényege, hogy a diákok olyan ismereteket sajátíthassanak el, amelyek a felsőoktatásban is hasznukra lehetnek, és amelyek segítségével például könnyebben bekapcsolódhatnak a kutatás-fejlesztési tevékenységekbe.

A pályázatra, amelyet a hivatal a Magyar Védjegy Egyesülettel közösen szervez, olyan ötfős csapatok jelentkezhetnek, amelyek 11. és 12. osztályos diákokból és egy felkészítő tanárból állnak.

Az öt legeredményesebb csapat tagjai fejenként 50-150 ezer forintos vásárlási utalványt kapnak - tette hozzá.
Pomázi Gyula a közleményben hangsúlyozta, fő céljuk, hogy közelebb hozzák a vállalkozások világát a fiatal nemzedékekhez, ugyanis a kis- és középvállalkozások jelentik a magyar gazdaság motorját, és egyre nagyobb szerepet töltenek be annak teljesítményében, és a munkahelyteremtésben.

Hozzátette: a számításaik szerint a következő években a hazai vállalkozások felében lesz tulajdonosi, vezetői generációváltás. Ez egyben egy óriási lehetőség is a magyar cégeknek: a fiatalabb nemzedékek nyitottabbak a digitalizációra, az innovációra, ami további erősödést, bővülést hozhat ezen vállalatoknak.

Jelentkezni a www.kozepiskolakversenye.hu oldalon lehet - áll a közleményben.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)