Jump to content

Seszták: októberben jöhetnek az uniós pályázatok

2014. 08. 14. 20:55

Az NFM-nél az uniós pályázatok kiírása reálisan szeptember végére, október elejére várható - nyilatkozta Seszták Miklós a Gazdasági Rádiónak adott interjúban.

A kérdésre, hogy mikor várható az uniós pályázatok kiírása, Seszták elmondta, hogy szeptember végére, október elejére tudják ezeket kiírni. Szerinte ez már nem rajtuk múlik, a minisztérium megtette a szükséges lépéseket, már az EU jóváhagyására várnak.

Érdemes megjegyezni, hogy Rákossy Balázs, az gazdasági tárca uniós források felhasználásáért felelős államtitkára július végén beszélt arról, hogy az ő hatáskörükbe tartozó Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében az első pályázatok már nyár végén, ősz elején megjelenhetnek.

A direkt brüsszeli források kezeléséért is az NFM felel majd: "összefogjuk ezeknek a forrásoknak a jó helyre kerülését, és mi fogjuk ezt majd úgymond promótálni egy miniszteri biztos kinevezésével, hogy minél többen tudjanak erről, és minél többen pályázzanak direktbe Brüsszelbe" - mondta Seszták. Ez a gyakorlatban azt jelenti, ők koordinálják az uniós pályázatok megpályázhatóságát is.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/Portfolio.hu