Jump to content

Csökkentsd a céged energiaköltségeit!

2014. 08. 26. 08:14

Bár a lakossági fogyasztókkal szemben a cégekre nem vonatkoznak egyelőre a rezsicsökkentési lépései, van lehetőséged, hogy csökkentsd a vállalkozásod energiaszámláit! A piacon számos kereskedő várja, hogy ajánlatot kérj tőle.

Az energiaköltségek minden cég életében jelentős szerepet játszanak, akkor is, ha csak egy iroda az, ami megtestesíti a vállalkozást fizikailag. Ezt a költségelemet sehogyan sem tudod kikerülni: a számítógépek állandóan használatban vannak, a világításra is szinte folyamatosan szükség van, de a fűtés, vagy a légkondi is nélkülözhetetlen a megfelelő munkakörülmények biztosítására.

Faragni azonban lehet ezekből a költségekből! Persze alapvető, hogy egy vállalkozás ahol tud, spórol az energiával, ezért nem hagyja állandóan bekapcsolva a klímát, vagy ügyel a lámpák lekapcsolására, ha az nem indokolt.

Mindez azonban valójában minimális megtakarítást hoz. Ne feledd azonban, az energiaszolgáltatás ma már ugyanolyan szabadpiac, mint bármilyen más dolog, amit a cégednek be kell szereznie. Ezért ebben az esetben is kiválaszthatod azt a szolgáltatót, aki a legkedvezőbb áron biztosítja neked az áramot és a gázt.

Az egyes cégek ajánlatai között meglepően nagy különbségek lehetnek, így akár 10-20 százalékkal is mérsékelheted energiaköltségeidet. Magyarországon a felmérések közül a vállalkozások mintegy 40 százaléka még sosem váltott szolgáltató, maradt a területileg illetékes energiacég kötelékeiben, pedig ma már több mint 30 energiakereskedő dolgozik a hazai piacon. Ezáltal köztük az elmúlt évek alatt elég komoly verseny alakult ki, amiből te is könnyedén profitálhatsz.

Nagy kockázatot ezzel a lépéssel nem vállalsz, hiszen a cégek jellemzően egy, legfeljebb két éves szerződéseket kötnek, így hamar eljön az idő, amikor ismét körülnézhetsz a piacon, hátha akad még jobb ajánlat számodra.

Persze akkor tudsz a legtöbbet lefaragni az energiaszámláidból, ha nagy mennyiségben fogyasztasz. De akkor is találhatsz kedvező ajánlatot, ha a vállalkozásod csupán minimális energiaszükséglettel bír. Vannak ugyanis olyan társaságok, amelyek ezeket a kis cégeket gyűjtik egy csoportba, és így összességében nagyobb mennyiségre tudnak ajánlatot kérni az energiakereskedőktől.


Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu