Jump to content

Nyolc magyar a világszínvonalú innovátorok listáján

2014. 10. 02. 17:28

Nyolc magyar személy szerepel azon a százas listán, amelyet a közép-európai régió világszínvonalú innovátorairól a Res Publica állított össze egyebek mellett a Google-lel, a Visegrádi Alappal és a Financial Times-szal együttműködésben.

A Google csütörtöki közleménye szerint ezzel a teljesítménnyel Magyarország a New Europe 100 elnevezésű régiós lista negyedik helyén áll, a legtöbb innovátort Lengyelország adta, a százas listán 28-an lengyelek.

Magyarországról a LogMeIn alapítója (Anka Márton), a Prezi két társalapítója (Árvai Péter és Halácsy Péter), a Design Terminál vezetője (Böszörményi Nagy Gergely), a Ustream társalapítója (Fehér Gyula), a K-Monitor vezérigazgatója (Léderer Sándor), a Bridge Budapest vezérigazgatója (Pistyur Veronika) és Meskó Bertalan orvosi jövőkutató szerepel a listán.

A száz innovátor átlagos életkora 34 év, de a közlemény szerint a lengyel Loanna Jurek még középiskolába jár. Üzleti élettel 38 százalékuk, társadalommal és politikával 30 százalékuk, médiával és kultúrával 17 százalékuk, tudománnyal 15 százalékuk foglalkozik. A lista elkészítése egy kampány része, amelyben az innovációt népszerűsítik a régióban.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/MTI