Jump to content

2,8 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet az ingatlancég

2016. 04. 14. 08:36

Jelentősen, 31 százalékkal, 966 millió forintra nőtt a Duna House-csoport adózott eredménye tavaly az egy évvel korábbihoz képest, míg az értékesítésből származó nettó árbevétel 24 százalékkal, 2,8 milliárd forintra emelkedett - derül ki a cég közleményéből.

A közlemény szerint a cégcsoport az idén is bővülést tervez, valamint regionális szinten is terjeszkedne az ingatlanközvetítés és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások piacán.

A csoport működési eredménye 41 százalékkal 1,1 milliárd forintra nőtt tavaly 2014-hez képest.

Tavaly jelentősen emelkedett az ingatlanközvetítési tranzakciókból származó díjbevétel, továbbá az ingatlan adásvételhez kapcsolódó pénzügyi termékek és egyéb szolgáltatások - hitelek, biztosítás, értékbecslés, energiatanúsítvány - közvetítéséből származó jutalékbevétel is a cégcsoport két ingatlanközvetítői franchise-hálózatában (Duna House, SMART Ingatlan). Így az értékesítés nettó árbevétele 546 millió forinttal nőtt.

Doron Dymschiz, a cégcsoport társtulajdonosa és vezetője szerint a mintegy 135 ezer lebonyolított tranzakcióval a tavalyi volt a válságot követő időszak legeredményesebb éve a magyarországi lakáspiacon.

A továbbiakban a lakóingatlan-piac további bővülésére számítanak Magyarországon, amit több kedvező változás, például az új lakások áfájának csökkentése, vagy a kibővített csok is segíthet.

(Forrás: napi.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)