Jump to content

Tíz magyar startupnak sikerült

2016. 04. 22. 09:12

A befektetők kockázata viszonylag nagy, száz induló start­upból hetven már egy éven belül kipukkad, öt éven át pedig jó, ha öt-tíz talpon marad. A tíz kiválasztott céget részben anyagi forrásokkal, részben tanácsadással segíti majd a Baconsult.

Balogh Péter és Mázi Mária a Baconsult sajtótájékoztatóján közölte, a tíz kiválasztott céget részben anyagi forrásokkal, részben tanácsadással segítik. Nem mindegyik startup szorul ugyanis tőkére is azok közül, amelyekkel együttműködnek. A befektetők kockázata egyébként viszonylag nagy, száz induló start­upból hetven már egy éven belül kipukkad, öt éven át pedig jó, ha öt-tíz talpon marad. Baloghék azonban azt remélik, az általuk felkarolt vállalkozások között tíz éven belül tíz olyan is akad, amely akár ezerfős világcéggé válhat.

A Baconsult főleg az emberi erőforrás (HR) és az oktatás területén újításokat bevezető cégekkel állapodott meg eddig. Támogatják egyebek között a CX-Rayt, amely abban segíti a HR-eseket, hogy optimálisabban ki tudják használni a cég emberi erőforrásait. Az Indivizo nevű startup szintén a HR-eseket segíti egy olyan alkalmazással, amelynek segítségével videón lehet lebonyolítani állásinterjúkat. Az oktatás területén egyebek között a BOOKR Kidset segítik, ez a cég tabletekre és telefonokra kínál interaktív mesekönyves applikációt. Az újságírók által legígéretesebbnek ítélt startup cég a Logiscool volt, amely egy saját fejlesztésű oktatási platformon programozni tanítja a 6–18 éves diákokat, és két év alatt már 4 ezer diákot kezdtek el tanítani a segítségével.

(Forrás: vg.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)