Jump to content

Magyar céggel kötött megállapodást a robotokat gyártó dán vállalat

2017. 01. 09. 14:53


Magyar céggel kötött megállapodást az együttműködő robotokat előállító Universal Robots (UR), a dán gyártóval forgalmazóként működik együtt az ipari robottechnikában piacvezető Robot-X Hungary Kft.

A megállapodás elősegítheti a magyar vállalkozás piaci pozíciójának megerősítését.  

A UR kelet-közép-európai vezérigazgatója szerint a térségben megháromszorozódik az együttműködő robotok piaca a következő 6 év során, Magyarország is egyre erősödő szereplővé válhat - áll a közleményben.  

A Universal Robots 2005-ben jött létre Dániában, első robotja 2008 decemberében jelent meg a piacon. A cég 55 országban értékesít és világszerte közel 300 embert foglalkoztat, leányvállalatokkal és regionális irodákkal rendelkezik az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Németországban, Szingapúrban, Csehországban, Indiában és Kínában.

"Az innováció bennünk él, csak tudni és törekedni kell, hogy kihozzuk magunkból"

A Robot-X Hungary kft. egyedi igények alapján tervezett és gyártott célgépek építésével; automatizált szerelő és gyártó sorok kivitelezésével, valamint ipari robotcellák tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A cég sok éves tapasztalatának, kutatás-fejlesztéseknek köszönhetően saját fejlesztésű termékpalettával is rendelkezik.

A Robot-X Hungary Kft. 2006-ban jött létre. A cég telephelye Sződön található, ahol mintegy 4 hektáros területen összesen 2.500 m2-en tevékenykedik, ezenfelül rendelkezik egy 1.000 m2-es ózdi gyártócsarnokkal. A cég tavaly decemberben 73 embert foglalkoztatott, éves nettó árbevétele 2014-ben csaknem 1,7 milliárd, 2015-ben több mint 2 milliárd forint volt.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; kép: google)