Jump to content

Négy magyar vállalkozás képviselte hazánkat a CES rendezvényen

2017. 01. 12. 11:52

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a CES 2017 rendezvényen négy magyar innovatív vállalkozás képviselte Magyarországot kiállítóként, Las Vegasban január 5. és 8. között - közölte a rendezvényt szervező Amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CTA - Consumer Technology Association).

A tájékoztatás szerint a kerékpáros szoftverfejlesztő GPS Tuner már évek óta résztvevője a kiállításnak, a cég fő terméke folyamatosan adatokat szolgáltat a bicikli akkumulátoráról és a felhasználó teljesítményéről is a navigációs funkciók mellett.

Emellett a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) startupok nemzetközi piacra lépését segítő InnoTrade programjának köszönhetően három magyar korai fázisú vállalkozás is bemutatkozhatott a CES-en.

Az Apple eszközökhöz komplett kiegészítőt gyártó DoBox, amelynek termékeivel könnyedén összeköthetők a különböző Apple készülékek, más külső eszközökkel. A Sybrillo GoPro akciókamerákhoz fejlesztett távirányítható stabilizátort, a Chameleon pedig egy átfogó okos otthon platformot fejlesztett ki, amely kompatibilis a legtöbb gyártó különböző smart home eszközeivel.

A rendezvényszervező közölte azt is, hogy az idén ötvenedik alkalommal megrendezett gigantikus rendezvényen több mint 3800 cég mutatta be újdonságait, több mint 240 000 négyzetméternyi kiállítási területen. A kiállításon 175 000 szakember vett részt, közülük 55 000 az Egyesült Államokon kívülről érkezett. A világ legnagyobb cégei mellett idén rekordszámú, 600 startup is részt vett az eseményen. Az idei év legfontosabb hívószavai az 5G technológia, az önvezető autók, az okosváros megoldások, a kiterjesztett- és virtuális valóság, a robotika és mesterséges intelligencia voltak - olvasható a közleményben.

CES - a világ legjelentősebb innovációs seregszemléje

Az újév mindig a CES-sel kezdődik. A rendezvény kerek évfordulót ünnepel, ugyanis idén ötven éves. Az 1967-ben megrendezett első kütyüshow még jóval kisebb volt, csupán 117 kiállító mutatta be a fejlesztéseit, többnyire tranzisztoros rádiókat és katódsugáras tévéket, mindössze 17 ezer látogatónak.

Elég kevés cég mondhatja el magáról, hogy fél évszázaddal ezelőtt is elég nagy volt ahhoz, hogy egy nemzetközi kiállításon szerepeljen, és azóta se húzta le a rolót. Közben persze az elektronikai ipar is akkorára nőtt, hogy ma már több ezer cégnek van standja, és minden egyes évben körülbelül 150 ezer iparági szakértő, üzletember és újságíró költözik át január elején a fény városába, hogy lássa a friss termékeket.

Az idei év legfontosabb hívószavai az 5G technológia, az önvezető autók, az okosváros megoldások, a kiterjesztett- és virtuális valóság, a robotika és mesterséges intelligencia voltak.

Az idei CES új szintekre emelkedett azzal, hogy a világ minden részéről összegyűlt kis- és nagyvállalatok a világ legjelentősebb kihívásaira kínált megoldásaikat mutatták be” – mondta Gary Shapiro, a Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CTA) elnök-vezérigazgatója. „A technológiai innováció és a hálózatba kapcsolt eszközök, melyek életünk gyakorlatilag minden szegmensét átszövik, jobbá teszik a világot” – tette hozzá.

A 2017-es CES megmutatta, hogy az innováció olyan új korszakához érkeztünk, amelyben a technológia nemcsak az eszközök miatt értékes, hanem az élmények miatt is, melyeket lehetővé tesz” – mondta Bridget Karlin, az Intel IOT részlegének ügyvezetője.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; kép: google.hu; hirado.hu)