Jump to content

Milyen app lett az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázat kölöndíjasa?

2017. 04. 24. 17:52

Az ELTE Innovációs Központ Innovatív Hallgatói Ötletpályázatára bármilyen tudományterületen tanuló hallgató jelentkezhetett. Az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázatának célja volt, hogy a tehetséges hallgatók elképzeléseit a társadalom számára hasznos, piacképes megoldássá formálja, a legnagyobb apróhirdetési portál (Jófogás) pedig a megvalósításhoz nyújt gyakorlati segítséget.

A tender különdíjának nyertese, File Domonkos és csapata lett, akik részt vehetnek egy neves, külföldi szakmai konferencián, valamint egy teljes körű, projektre szabott mentorprogramot is biztosítanak számukra.

Óriási lehetőségnek tartjuk a nyeremény minden részét. Még nagyon sok szakmai kérdésünk van, ezekben számítunk a mentorprogram szakértőinek véleményére, a konferencia lehetőségét pedig akkor szeretnénk majd kihasználni, amikor már félkész állapotban van az app, hogy az új tudás mentén tökéletesíthessük azt”–mondta File Domonkos, a Blimpact egyik kitalálója, aki szerint az alkalmazás társadalmi szerepet tölthet be, de szociálpszichológiai szempontból is érdekes eredményeket mutathat.

A nyertes csapat egy olyan Q&A mobilappot álmodott meg, amely lehetővé teszi mások véleményének megismerését és a saját álláspont kifejezését gyorsan, pontosan, egy helyen: elkerülhetővé teszi a fórumok, kérdezz-felelek oldalak hosszas lapozgatását, miközben közelebb hozza egymáshoz a felhasználókat, ezzel csökkentve az elszigetelődést.

(Forrás: sikeresceg.hu; pr7; elte; jofogas; kép: pixabay.com)