Jump to content

Elindult a Waberer's jegyzése

2017. 06. 19. 17:21

Mint ahogy azt korábbi cikkünkben is írtuk a Waberer's International Zrt. újra kérelmezte a társaság törzsrészvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) a prémium kategóriába.

Mától indul és június 29-én délig tart a cég részvénykibocsátása. Ezen a nemzetközi és hazai intézményi befektetők mellett hazai magánbefektetők is jegyezhetnek részvényeket az Erste Bank fiókjaiban. A kibocsátási ársávot 5100 és 6300 forint között határozták meg.

A kibocsátás során a társaság fő tulajdonosa, a CEE Transport Holding B.V. értékesít a tulajdonában lévő részvénycsomagból, illetve a Waberer's tőkeemelést is végrehajt és az így kibocsátandó új részvényekből is vásárolhatnak a befektetők.

A tájékoztatás szerint a tőkeemelés értéke összesen 50 millió euró lesz, ez legfeljebb 3 millió 88 ezer 236 darab új részvény kibocsátását jelenti. A fő tulajdonos ezen felül legfeljebb 7 millió 160 ezer 973 darab részvényt adna el csomagjából, ennek ellenértékére 115 millió eurót céloz meg. Ha túljegyzés lenne, a CEE Transport Holding B.V. további 15 százalékkal növelheti az eladott részvények mennyiségét, ez további 1 millió 485 ezer 876 darab részvényt jelent.

A túljegyzéssel együtt a kibocsátás összértéke elérheti a 190 millió eurót.

"A Waberer's vezető szerepet tölt be az európai távolsági árufuvarozási szegmensben. Nagy lehetőséget jelent számunkra, hogy az egyre növekvő közúti szállításra egyre nagyobb igény van nemcsak Európában, de Közép-Európában is, ahol a nagy lehetőség van a rendkívül fragmentált szektor konszolidációjára. Világos stratégiánk van arra, hogy ezeket a lehetőségeket kiaknázzuk. A nyilvános részvénykibocsátás lépésünk a befektetők számára is lehetőséget teremt arra, hogy együtt valósítsuk meg jövőbeli terveinket" - nyilatkozta Lajkó Ferenc, a társaság vezérigazgatója.

"Külön öröm a tőzsde számára, hogy egy Magyarországon létrehozott, jelenleg is hazai központú, az európai piacon komoly szereplőnek számító Waberer's lép a hazai parkettre. Az új tőzsdei vállalat sikeres jegyzés esetén a BÉT ötödik legnagyobb cége és a BUX index tagja lehet szeptembertől. A BÉT egyik legfontosabb stratégiai célja, hogy felkutasson és tőzsdére hozzon izgalmas hazai vállalati siker sztorikat, és elérhetővé tegye ezeket mind a lakossági, mind az intézményi befektetői kör számára" - tette hozzá Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

(Forrás: penzugyguru.hu; napi.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)