Jump to content

Online vitorlásbérlés a Balatonon

2017. 07. 26. 18:11



Ha a Balatonon nyaral és hajókázhatnékja támad, néhány kattintással bérelhet magának vitorlás, vagy elektromos hajót a neten. A Boatly nevű magyar startupnak fejlesztése a nyár nagy kedvence lehet, egyelőre csak a Balatonon érhető el.

A frissen alapított Boatly nevű magyar startup a megosztáson alapuló (sharing economy) modellt alkalmazza a hajóbérlés területén. Az online platformon keresztül magánszemélyek, vagy cégek is bérbe adhatják hajóikat kapitánnyal együtt vagy anélkül. Ahhoz, hogy a hajótulajdonosok bérbeadásra kínálhassák vízi járművüket az online felületen, Hajózási Engedélyre van szükség, amennyiben ez nem áll rendelkezésre, a Boatly-val kell kötniük egy üzembentartói szerződést, a cég pedig felvezeti hajózási engedélyébe a hajót.

Egy startup verseny felhívása adta az ötletet, melyre olyan sharing economy szolgáltatók nevezését várták, melyek egy eddig még kiaknázatlan területen honosítják meg a megosztás alapú modellt. Mivel szeretek vitorlázni, kézenfekvő volt, hogy ezen a téren próbálunk meg elindulni. Magyarországon nincs még hasonló szolgáltatás, az Egyesült Államokban és Franciaországban van néhány startup, ami ezzel foglalkozik, viszont óriási még a piaci potenciál nemzetközileg, amit mi is szeretnénk kihasználni a későbbiekben” – fogalmazott Deák Márton, alapító.

(Forrás: sikeresceg.hu; vg.hu; kép: google)