Jump to content

Cisco: sok céget kiszoríthat a piacról a digitalizáció

2015. 06. 26. 17:41

Minden negyedik hagyományos vállalat jelentősen veszíthet pozíciójából, vagy szorulhat ki teljesen a piacról a digitális piac átalakulása miatt a következő öt évben - derült ki a Cisco jelentéséből.

A tanulmány során 12 iparágból, 13 országból 941 vállalatvezetőt kérdeztek meg a digitalizáció jelenlegi és várható hatásairól.

Annak ellenére, hogy az új digitális eszközök és üzleti modellek átformálhatják az üzleti szférát, a felmérés azt mutatta, hogy a vállalatvezetők 45 százaléka még nem látja szükségesnek, hogy a témával felsővezetői szinten.

A megkérdezettek minden iparágban jelentős változásokat várnak, beleértve a piaci részesedéseket érintő átalakulásokat is. A válaszadók szerint a digitalizáció legerőteljesebben a technológiai termékek és szolgáltatások területét, továbbá a média és szórakoztató ipart, a telekommunikációt, a pénzügyi szolgáltatásokat és a kereskedelmet érinti.

A hagyományos vállalatok közel harmada ugyanakkor kivár, azt remélve, hogy utánozhatja majd a sikeres versenytársakat. A válaszadók 43 százaléka nem látja a digitalizációban rejlő kockázatokat, vagy nem foglalkozik ezekkel, és csak a megkérdezett vezetők 25 százaléka áll proaktívan a jelenséghez - olvasható a felmérésben.

A jelentés rámutatott továbbá, hogy a változások ütemét elsősorban a tőkeerős startup cégek, a digitálisan aktív versenytársak, illetve az egyes ágazatokba kívülről érkező szereplők diktálják.

Sikerescég.hu/MTI

Fotó: FreeDigitalPhotos