Jump to content

Több fiatal vállalkozó kellene

2017. 03. 10. 14:14


A Fivosz (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) elnöke úgy nyilatkozott egy tévéműsorban, hogy a magyar vállalkozók 27 százaléka tartozik a 40 év alatti korcsoportba, csupán ők számítanak fiatal vállalkozónak, miközben 19 ezer olyan cég van az országban, amelynek 65 évnél idősebb a tulajdonosa.


Kovács Patrik szerint a magyar gazdaság szempontjából a következő 10 év kritikus lesz, ugyanis a magyar vállalkozások legnagyobb része, főleg a kis- és középvállalkozások (kkv) a rendszerváltás után jöttek létre. Ezeknek a vállalkozásoknak a tulajdonosai mára már a nyugdíjkorhatár közelébe értek.

A helyzet megoldása érdekében sokkal több fiatal (18-40 év közötti) vállalkozóra és a generációváltás elősegítésére van szükség - mondta.

A Fivosz elnöke kiemelte: a Fivosz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a kamarákkal azon dolgozik, hogy hidat építsen a generációk között.

A Fivosz munkájáról elmondta: A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozókedvű fiatalok közössége és hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve az EU-ban. Független fórumként fogja össze és segíti a következő vállalkozói generációt.

A Fivosz számos programmal, workshopokkal és a szövetség által nyújtott szolgáltatással próbálja segíteni a vállalkozó kedvű fiatalokat. Honlapjukon lehet tájékozódni magáról a szervezetről, az aktuális eseményekről és a segítő szolgáltatásokról.

(Forrás: sikeresceg.hu; fivosz.hu; kép: gettyimages.com; pixabay.com)