Jump to content

A kkv-k jelentős része értesült a zsarolóvírusról

2017. 05. 18. 20:54


A Magyarországon működő kis- és középvállalkozások jelentős része értesült az elmúlt napokban aktivizálódott zsarolóvírusról, de nem védik megfelelően az adataikat a Modern Vállalkozások Programja szerint.

A társaság ismertetett felmérése alapján a megkérdezettek 57 százaléka szerzett tudomást a zsarolóvírusról, a többiek legfeljebb csak felületesen ismerik a kártevő működését. A leginkább tájékozatlan vállalkozói csoport az önmagukat foglalkoztató egyéni vállalkozók, illetve a kézműves tevékenységet folytató gazdálkodók - írták.

A felmérésbe bevont cégek kétharmada használ olyan víruskereső szoftvert, amely segít megvédeni a számítógépeket, de közülük csak minden huszadik tett soron kívüli intézkedést a zsarolóprogram ellen. A vírus miatt az elmúlt napokban többen keresték az informatikai szolgáltatókat, de intézkedést kevesen kértek tőlük - tették hozzá.

A gyorsfelmérést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által koordinált Modern Vállalkozások Programjának infokommunikációs tanácsadói stábja készítette május 13-16. között 743 vállalati vezető telefonos megkérdezésével.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; kép: pixabay.com)