Jump to content

Létszámbővítésre készül minden harmadik cég

2017. 10. 18. 09:52


A K&H kkv bizalmi indexe újra a pozitív tartományba került. A javulás hátterében az áll, hogy erősödött a kkv-k létszámbővítési szándéka és a közterhekkel kapcsolatban is derűlátóbbak lettek, míg a pénzügyeket tekintve enyhén növekvő árbevétellel, de alacsonyabb profittal terveznek a következő egy évben.

Az utóbbi három évben kisebb-nagyobb visszaesésekkel ugyan, de fokozatosan javulnak a cégek várakozásai. A mostani, enyhe emelkedés annak köszönhető, hogy erősödött a cégek munkaerő-felvételi szándéka, és a közterhekben is pozitív változásra számítanak, míg a pénzügyekben felemás eredményt, növekvő árbevételt, de alacsonyabb profitot várnak a következő egy év során” – mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A bizalom minden árbevétel-kategóriában és minden ágazatban erősödött, és – a mikrovállalkozások kivételével – mérettől és iparágtól függetlenül a pozitív tartományban van. A középvállalkozások várakozásai javultak leginkább, ezzel ők a legoptimistábbak jelenleg. A kisvállalkozások bizalma ennél jóval szerényebb mértékben javult, miközben a mikrovállalkozások hangulata a negatív sávban tartózkódik.

Az ágazatok közül az agrárcégek hangulata a legjobb, őket az ipari és a kereskedelmi vállalkozások követik, miközben a szolgáltató szektor jelenleg semleges állásponton van.

Az index javulásának egyik oka, hogy erősödött a foglalkoztatási szándék, összességében a cégek több mint harmada tervez új munkaerőt felvenni.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos)