Jump to content

Mi a sikeres családi vállalkozás titka?

2017. 10. 20. 16:45


A PwC felmérése szerint konfliktusforrást jelenthetnek a digitális átállással kapcsolatos nézetkülönbségek a nemzedékek között. Az új generáció képviselői megértették ennek fontosságát, míg a családi vállalkozások idősebb tagjai még óvatosak az ezekhez köthető befektetésekkel és átalakulásokkal kapcsolatban.

Az a tapasztalat, hogy az idősebbek gyakran nem fogékonyak a fiatalabbak ötleteire, így az ifjú titánok veszítenek motivációjukból és energiájukból. A felmérés során a megkérdezettek 36 százaléka csalódott, amiért a jelenlegi vezetők nem egészen értik a digitális átalakulásban rejlő lehetőségeket. Manna Godenhjelm, a finn PwC stratégiai igazgatója szerint fontos lenne az észak-amerikai példát, vagyis a „kudarc kultúráját” beleépíteni a vállalatok hétköznapjaiba.

Antall György, a Réti, Antall és Társai PwC Legal cégtársa szerint "egy családi vállalkozás számára a tartós siker záloga a kompromisszumkészség, valamint a vállalkozás és a család – a mostani és az új generáció – szükségletei közötti egyensúly megteremtésére való képesség."

(Forrás: sikeresceg.hu; vg.hu; pixabay.com)