Jump to content

Miért jó az állásbörze a munkaadónak?

2014. 06. 10. 09:34

A megbízható és megfelelő szaktudással rendelkező alkalmazott kiválasztása az egyik legnehezebb feladata egy munkaadónak. Az állásbörzék segíthetnek meggyorsítani és megkönnyíteni a folyamatot.

A munkaerő-keresés kulcsfontosságú része a személyes interjú, amelynek előkészítése azonban sok időbe és energiába kerülhet. Az álláshirdetés feladása, a jelentkezők önéletrajzának átnézése, a lehetséges interjúalanyok kiválasztása, a személyes találkozó megszervezése: mind-mind olyan feladat, amelyet megspórolhatunk, ha cégként részt veszünk egy állásbörzén.

Éppen ez az állásbörzék legnagyobb előnye: a személyes találkozás. Egy állásbörzén számos munkaadó és munkavállaló gyűlik össze egy időben egy helyen, így a jelöltek megtalálása jóval gyorsabban és hatékonyabban működhet.

Az állásbörzén lehetőségünk nyílik arra, hogy kiválasszuk azokat a jelentkezőket, akikre szükségünk lehet a cégnél. Ehhez elengedhetetlen, hogy még az állásbörze előtt gyűjtsük össze azokat a munkaköröket, amelyek betöltetlenek, és a HR-szakemberekkel együtt települjünk ki. Közülük kiválaszthatjuk a valóban esélyes jelölteket, elolvashatjuk az önéletrajzukat, és egy rögtönzött állásinterjú keretében feltérképezhetjük a képességeiket, erősségeiket, hiányosságaikat. Ezután megbeszélhetünk egy újabb interjút az irodában, és ha minden rendben megy, igen rövid idő alatt a cég munkatársai között üdvözölhetjük a jelentkezőt.

Emellett a brandépítésnek is fontos eszköze lehet az állásbörze: bemutathatjuk a piaci szereplőknek és az érdeklődőknek a cég felépítését, tevékenységét, célját, filozófiáját. Az állásbörzén egy speciálisan megszűrt közeget láthatunk el releváns információval, így biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő embereket szólítottuk meg és értük el.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu