Jump to content

Hogyan kezeld a konfliktusokat a munkahelyen?

2014. 08. 05. 14:54

Szinte elkerülhetetlen, hogy a munkahelyen időnként előforduljanak konfliktusok. A legjobb, amit tehetünk, hogy felkészülünk rá, és megtanuljuk kezelni a vitákat. Néhány hasznos módszer segíthet a konfliktusok megelőzésében és kezelésében.

Számolj el 10-ig, és kérd ugyanezt a munkatársaidtól is!

A munkahelyen a bizonytalanság, túlterheltség és egyéb tényezők miatt könnyen frusztrálttá válhatnak az alkalmazottak – ilyen esetben pedig könnyen kirobbanhatnak konfliktusok, viták. Ilyen helyzetben a legrosszabb, amit tehetnek a munkatársak az, ha elveszítik a fejüket, és olyan dolgokat mondanak a másiknak, amit később megbánnak. Közhelynek tűnhet, mégis nagyon fontos, hogy konfliktus esetén megnyugodjanak a felek, vegyenek egy nagy levegőt, és megnézzék, mi okozta a vitát – még az előtt, hogy válaszolnának.

Hagyd, hogy mindenki higgadtan elmondja az érveit!

Egyesek véget nem érő szónoklattal igyekeznek elhallgattatni vitapartnerüket. A te feladatod, hogy meghallgasd, megnyugtasd és lecsendesítsd a hangos alkalmazottat, majd meghallgasd a másik fél véleményét is.

Kerüld a pletykát!

A pletykák megmérgezhetik egy egész munkahely légkörét, igazságtalanságot és rossz érzést kelthetnek sok dolgozóban. Éppen ezért minden alkalommal már csírájában fojtsd el a pletykálást, és kérd meg a résztvevőket, hogy ha problémájuk adódna, veled osszák meg azt.

Zárd ki az érzelmeket!

A munkahelyi konfliktusok nagy része ugyan a munkával kapcsolatos problémák miatt robban ki, de könnyen személyes síkra terelődhet. A személyeskedést mindenképpen ki kell zárni ilyen esetben. A konfliktus megbeszélése során próbáld a szakmai síkon tartani a beszélgetést, ha nem megy, kérd meg a résztvevőket, hogy később – miután lehiggadtak – folytassátok a megbeszélést.

Jussatok kompromisszumra!

Mint vezetőnek, neked kell megoldást találnod a konfliktusra. Miután meghallgattad a résztvevő feleket, találj békés megoldást a problémára. Ha a felek kompromisszumot kötnek, egyik sem érzi majd úgy, hogy igazságtalanul bántak vele.

Kérj profi segítséget!

Ha úgy érzed, a konfliktus forrása igen mélyen gyökerezik, és egyedül nem tudsz megküzdeni vele, kérd szakember segítségét! Keressetek fel egy pszichológust vagy mediátort, aki kifinomult módszereivel segít feloldani az ellentétet.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu