Jump to content

Mi számít munkahelyi terrornak?

2014. 09. 05. 09:48

Egy cégvezetőnek tudnia kell, hogy hol a határ: tisztában kell lennie azzal, hogy mit tehet meg az alkalmazottaival, és mi az, amit már nem. Ugyanígy fel kell tudnia ismerni azt is, ha a cégnél mások lépik át a határt, és a kollégáikat, beosztottjaikat terrorizálják. Hogyan ismerhető fel a munkahelyi terror, és mit tehetünk ellene?

A munkahelyi bántalmazásnak több formája ismert, ide tartozik többek között a szóbeli bántalmazás, a megfélemlítés, a zaklatás, a terror és a kiközösítés. A terror irányulhat a felettesektől a beosztottak irányába, de akár a munkatársak is terrorizálhatják egymást.

Nem minden vezető alkalmas a feladata elvégzésére, és egyesek az alkalmatlanságukat a beosztottak terrorizálásával igyekeznek kompenzálni. Az ilyen vezetők hatalmi helyzetükkel visszaélve rendszeresen nyilvánosan kellemetlen helyzetbe hozza, megalázzák alkalmazottait. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, nem minden nyilvános feddés számít munkahelyi terrornak. A szigorú elvárásokat támasztó vezetők időnként kiemelhetik a csapat vagy egyes beosztottak erősségeit, gyengeségeit, rákérdezhetnek függőben lévő projektekre, érdeklődhetnek a munka menetéről. Ettől azonban még nem zaklatják az alkalmazottakat. Munkahelyi terrorról akkor beszélünk, ha a vezető nem szakmai érveket sorol, helyette piszkálja, kritizálja, bántja a beosztottjait, még akkor is, ha a munkát rendszeren elvégezte az alkalmazott. Általában ez sem magától alakul ki. Talán egy korábbi családi vagy munkahelyi sérülés, a rá bízott teher miatti túlzott stressz lehet az oka.

Nemcsak a vezetők, de a munkatársak is terrorizálhatják egymást. Egy jó vezetőnek ezeket a helyzeteket is fel kell ismernie, és mihamarabb kezelnie kell. A munkatársak kritizálhatják vagy kiközösíthetik egyikőjüket, viccek, pletykák célpontjává tehetik, és akár ellehetetleníthetik a munkahelyi létét. Ha azt látod, hogy az egyik alkalmazottad rendszeresen feszült, szorong, retteg, vagy rosszul érzi magát a munkahelyén, szétszórt, sokat hibázik a munkájában, érdemes odafigyelned rá. Időnként nézd meg, hogy hogyan teljesít a munkájában, milyen körülmények között dolgozik, hogyan bánnak vele a munkatársai. Kérdezd meg a feletteseit és a munkatársait arról, hogy hogyan vélekednek róla, milyennek látják. Beszélgess el az alkalmazottal is, kérdezd meg, hogy érzi magát, fél-e valamitől vagy valakitől. Hagyj időt, hogy megnyíljon, esetleg később térj vissza a beszélgetésre.

Előfordulhat, hogy a bántalmazott munkavállaló magát hibáztatja a történtekért, vagy egy idő után feladja a küzdelmet és felmond. Tégy meg minden tőled telhetőt azért, hogy ezt megelőzd: beszélgess el a problémáról az érintettekkel, ha úgy érzed, hogy szükség van rá, kérheted a HR-es vagy egy pszichológus segítségét is.


Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu