Jump to content

Kevesebb dolgozó felvételét tervezik a munkaadók

2015. 06. 09. 20:47

Az előző negyedévhez képest visszaesett a magyarországi munkaadók munkaerő-felvételi kedve, a Manpower legfrissebb előrejelzése szerint a vállalatok 11 százaléka tervez bővítést a harmadik negyedévben, míg április-júniusban még 18 százalékuk jelezte ezt.

A munkaerő-piaci szolgáltató cég kedden Budapesten, sajtótájékoztatón bemutatott felmérése szerint a munkáltatók 5 százaléka gondolkodik elbocsátásban, míg 83 százalékuk nem tervez változást a dolgozók létszámában a harmadik negyedévben.

Dalányi László, a ManpowerGroup Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte: egyértelműen a stabilizálódás látszik az adatokból, az előző negyedévi kiemelkedő felvételi kedv nem csapott át elbocsátásokba.
Továbbra is pozitív, plusz 5 százalékon áll a tervezett felvételek és elbocsátások különbségéből számított munkaerő-piaci mutató értéke, a korábban felvételt jelző cégek egy része inkább nem változtat a létszámon - mondta.

Az ügyvezető igazgató kifejtette: nyári időszakban általában nem vesznek fel új munkatársakat a cégek, sokkal jellemzőbb, hogy a nyári szabadságok miatti helyettesítéseket próbálják megoldani. Ilyenkor az ideiglenes munkavállalók felkutatása a népszerű szolgáltatás – tette hozzá. Az előrejelzés szerint a vizsgált kilencből hét ágazatban terveznek bővítést a következő három hónapban a munkaadók, a legerősebb felvételi kedvet a gyártás, a vendéglátóipar, valamint a közlekedés, raktározás, kommunikáció területéről jelezték, mindhárom szektorban plusz 13 százalék a mutató értéke.

A leggyengébb értéket, mínusz 8 százalékot a közüzemi szolgáltatások területéről jelentették. Éves összehasonlításban a legnagyobb mértékben, 14 százalékponttal az építőiparban és a közüzemi szolgáltatások területén esett vissza a mutató értéke – ismertette az adatokat az ügyvezető igazgató. A gyártó cégek között folyamatosan magas a munkaerő-felvételi kedv – mondta Dalányi László. Ennek oka lehet valós növekedés, szakemberhiány, másrészt a magas fluktuáció. Hangsúlyozta: hatással lehet a termelékenységre is, ha sok alacsonyabban képzett munkaerőt vesz fel a cég, akik gyorsan továbbállnak, akár bruttó 10-20 ezer forinttal többért is.

A közüzemi cégek esetében látszik, hogy elkezdődött egy korábban nem feltétlen hatékonyan működő terület optimalizálása, ezek a változások a felvételi kedv csökkenésében is megjelennek – jegyezte meg. Látható az is, hogy az építőiparban az állami projekteken kívül nem nagyon van más beruházás – mondta.

Sikerescég.hu/MTI

FreeDigitalPhotos