Jump to content

Alig igénylik a lakáshitel-cafeteriát

2016. 01. 06. 10:11

Igényelnék a lakáshitel-cafeteriát a munkavállalók, ha lehetőségük lenne rá - derült ki egy, az OTP megbízásából készült felmérésből.

A felmérésben megkérdezett munkavállalók 28 százaléka rendelkezik lakáshitellel, és az érintettek 71 százaléka igényelne lakáshitel-cafeteriát, ha módja volna rá, sőt akár új lakáshitel felvételét is megfontolná, ha ezt a juttatást választhatná a munkahelyén működő cafeteria rendszerben.

A lakáshitel-cafeteria egy 2014 óta adható, adómentes, béren kívüli juttatási forma, aminek segítségével a munkáltatók a dolgozóik lakáscélra felvett hitelének törlesztését támogathatják.

Az OTP Bank lakáshitelek főosztályának vezetője korábban az Inforádiónak azt nyilatkozta: a lakáshitel cafeteria nagy előnye, hogy száz százalékban adómentes, szemben a más cafeteria elemekkel, amelyeknél már van adó. Kormos Zoltán szerint azonban hiába az előny, ha az ismertsége még gyenge a lakáshitel cafeteriának.

"Tudomásunk szerint a legismertebb cafeteria-elemek 2 - 2,5 millió munkavállaló számára érhetők el Magyarországon, tehát a lakáshitel-cafeteria is elérhető az emberek számára, itt egyelőre arról van szó, hogy a munkáltatói kultúrába még nem ivódott be ez a lehetőség, de egyre több nagy és középvállalat veszi igénybe, és a kkv-k is egyre sűrűbben jelentkeznek ezért a szolgáltatásért"

Kormos Zoltán elmondta: a visszajelzések szerint ahol kérhető a lakáshitel cafeteria, ott hamar népszerű lett ez az elem a dolgozók körében. A vállalatok egy része azonban a kapcsolódó adminisztráció miatt ódzkodik a lakáshitel cafeteria bevezetésétől.

Sikerescég.hu/Inforadio.hu

Fotó: FreeDigitalPhotos