Jump to content

Milliókat osztanak gyakornokokra

2016. 02. 03. 20:29

Összesen 15 milliárd forintos kerettel nyílt meg pályázati felhívás elsősorban kis- és középvállalkozások részére pályakezdők gyakornoki alkalmazásának elősegítésére. A felkészülést nem kell annyira elsietni, ugyanis augusztustól két évig lehet beadni a kérelmeket.

Megjelent a Széchenyi 2020 keretében a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására" című pályázati (GINOP-5.2.4-16 kódszámú) felhívás.

Ennek konkrét célja a gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételek megteremtése, a munkáltatók, elsősorban a KKV-k részére a gyakornokok alkalmazásával és betanításával járó többletköltségek (pl: gyakornokok bére, vállalati gyakornoki kapcsolattartók díjazása, a gyakornoki hely kialakításához szükséges tárgyi feltételek biztosítása) kompenzálásával. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 15 milliárd forint. Várhatóan minimum 500, maximum 4 500 darab pályázatot fogadnak el.

Az intézkedés kiemelt célja, hogy javuljon a fiatalok gyakornoki képzésben való részvétele, képzettsége, szakmai gyakorlati ismeretei, munkatapasztalata, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk.

Ennek keretében a Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei nyújthatnak be pályázatot, amelyek megfelelnek a felhívás 4.1. pontjában szereplő feltételeknek.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. augusztus 1-től 2018. július 31-ig folyamatosan lehetséges.

A felhívás feltételeinek megfelelő projektet minimum 1.900.000 forint maximum 30.000.000 forint támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

(Forrás: Sikerescég.hu/Profit7.hu Fotó: FreeDigitalPhotos)