Jump to content

Nem csak a jó fizetésen múlik egy alkalmazott megtartása

2017. 03. 28. 12:26


Nem csak Magyarországon, de globálisan is probléma a szakemberhiány. A legtöbb vállalatvezető létszámnövekedést tervez az idei évre, azonban a munkaerő hiány miatt gondban vannak – derült ki a PwC Magyarország felméréséből. A legambiciózusabb tervei a technológiai és távközlési területeken működő cégeknek, illetve a magántulajdonban lévő vállalkozásoknak van.

Mekler Anita, a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágának cégtársa a felmérési eredményekre támaszkodva elmondta, hogy a növekedés eléréséhez a legfontosabbnak az innovációt és a személyzeti stratégiát tartják a cégvezetők.

Kiderült továbbá, hogy a vezetők többsége komoly lépéseket tervez a vállalati HR-csapat megerősítésére és egy megfelelő stratégia kialakítására. A szakértő hangsúlyozta: itt nem csupán létszámbővítésről van szó, hanem arról is, hogy miként tartják meg a munkaerőt.

Mekler Anita tapasztalatai szerint azoknál a vállalatoknál, amelyek jók a munkaerő-megtartásban, ahol a munkavállalói elégedettség magas, jellemzően kiemelt terület a HR.

Ezeknél a cégeknél jellemző, hogy már a középiskolában megjelennek, és az is, hogy munkavállalóik érzelmileg is kötődnek a vállalathoz. A PwC szakértője megjegyezte: probléma az, hogy a cégvezetők az adott munkára zseniket keresnek, miközben arra nem figyelnek, hogy érzelmileg is kössék magukhoz a munkavállalójukat, hogy megfelelő vállalati kultúrát tudjanak biztosítani, amely a fizetés mellett komoly tényező lehet nemcsak a dolgozó felvételében, hanem a megtartásában is.

(Forrás: sikeresceg.hu; inforadio.hu; kép: pixabay.com)