Jump to content

Álláskeresők Tindere

2017. 03. 31. 13:34


 
Február és július között váltanak munkát a legtöbben, így talán nem véletlen, hogy épp most indult útjára a legújabb magyar álláskeresési portál. Az allas.hu merőben eltér a hagyományos, önéletrajz-alapú munkaerőközvetítő oldalaktól.

Az allas.hu működési elvét tekintve a népszerű társkereső applikációkhoz, a Tinderhez lehet hasonlítani.

A hagyományos állásportáloknál 100 látogatásra 7-10 jelentkezés jut, amelyek között nagy számban kevésbé releváns jelentkezések is találhatók. A hirdetőknek gyakran 5-600 jelentkező közül kell megtalálniuk a legalkalmasabbat, a folyamat munka- és időigényes, a jelentkezések mindössze 2 százaléka releváns, ami azt is jelenti, hogy a megüresedett állások betöltése egyre nehezebb.

Rácz István, az allas.hu vezérigazgatója szerint a most indult oldal erősségge éppen abban mutatkozik meg, hogy az álláskeresőnek nem kell felöltenie a rendszerbe az életrajzát, hanem meg kell adnia munkatapasztalatát, ismereteit, készségeit - lehetőleg minél többet. A munkák között böngészve a felületen azonnal láthatóvá válik az, hogy az adott állás követelményei mennyire illenek a profilban megadott címszavakhoz, képességekhez és készségekhez, azaz hány százalékban illik hozzájuk a megpályázott munka.

Az értékes munkavállalókért a cégek is egyre több követ megmozgatnak, és rendkívül aktívan használják az online adatbázisokat: a klasszikus, önéletrajz-feltöltős, -és elküldős módszer azonban egyre kevésbé hatékony.

Az alkalmazottat kereső cég csak akkor kapja meg az egyes jelentkezők profilját, ha fizet érte - ezen alapszik az üzleti modell.

Az indulás óta folyamatosan növekszik az oldalon regisztrált álláskeresők és a hirdető munkaadók száma:

  • több mint 5 ezer munkavállaló regisztrált;
  • 4500 állásajánlat érhető el;
  • 1500 hirdető cégtől.
(Forrás: penzugyguru.hu; portfolio.hu; kép: pixabay.com)