Jump to content

A jövő irodaházai megkedveltetik az irodai munkát

2018. 05. 25. 13:30

Már Budapesten is épülnek az első olyan irodák, amik kifejezetten a dolgozók igényeit helyezik előtérbe. A holnap irodaházai már az egészségre és a közérzetre is kedvező hatással lesznek.

Karrierje során egy irodai dolgozó közel 50 000 órát tölt el az irodában egy székben ülve, így nem mindegy hol, és miként teszi ezt. Nem is gondolnánk, hogy hány különböző egészségügyi panasz okozója az irodai ülőmunka, az ehhez kapcsolódó tevékenységek és helytelen szokások - amelyek fizikális, sőt mentális problémákat is előidézhetnek.

Ennek következtében, ma az ideális iroda kiválasztásánál a kulcsszó a lokáció, a jövőbe mutató szolgáltatások és az egészség-, illetve közérzetjavító megoldások. A munkavállalók növekvő elvárásainak megfelelően, a legnagyobb fejlesztők eddig kihasználatlan belváros közeli területeken húzzák fel Budapest újgenerációs irodakomplexumait. A főváros egyik legambiciózusabb projektje, a Budapest ONE irodapark, például Kelenföld és Őrmező határán épül, ami a 4-es metrónak köszönhetően a belvárosból akár 10 perc alatt elérhető. Sőt, itt található az 50 BKK és Volán-járat csomópontja, valamint az M1-M7 autópályák leágazása is, így a dél-budai agglomerációból, például Érdről vagy a közeli nagyobb városokból, így Tatabányáról vagy Székesfehérvárról is közel negyedmillió potenciális munkavállaló tud 40 percen belül az Etele térre eljutni.

 

A különleges dizájn mellett kiemelt fontosságúvá vált a szolgáltatási környezet az irodai dolgozók számára. A Futureal új irodaparkjának alsó szintjére összesen 5000 négyzetméter üzlethelyiséget terveztek, de mindössze pár perc sétára valósul meg az Etele Plaza is, amely az ország harmadik legnagyobb szórakoztató- és bevásárlóközpontja lesz. A különleges megjelenésű, háromszintes épületben 200 üzlet kap helyet. A tervek szerint az Etele Plázában minden eddiginél nagyobb számban képviseltetik magukat a népszerű divatmárkák, mint bármely más budapesti bevásárlóközpontban.

A mozgásszegény irodai életmód ellensúlyozására vezették be a nemzetközi WELL minősítést, amelynek célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére és közérzetére is kedvező hatással vannak. Az ilyen típusú épületekben a munkatársak több teret kapnak a napközbeni minimális mozgásra. A holnap irodái családbarát szolgáltatásokkal, változtatható terekkel, valamint speciális dizájnnal segítik a dolgozókat a szellemi kiegyensúlyozottság fenntartásában. A városnegyednek lendületet adó Budapest ONE irodaház az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését. A Futureal irodaparkjában rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, meditációs szoba, tusolóval felszerelt biciklitároló, fitnesztermek, illetve egy, a tetőn kialakított budai panorámás futópálya várja majd a dolgozókat. A szalagépület belsejében található félhektáros nyitott köztér szökőkutakkal és egyedi kialakítású zöldterületekkel válik hamarosan közkedvelt találkozóhellyé.

 

Az irodaházban elektromosautó-töltő, vízmentes nanotechnológiás autómosó, energiatakarékos mosdók és világítás, valamint egy meditációs szoba is helyet kap. A bérbe adható összterület több mint 65 ezer négyzetméter lesz; egy-egy szint óriási alapterületet foglal el, ami magas fokú flexibilitást tesz lehetővé: ha egy cég bővül, nem kell másik szintre költöznie. Az irodaház első üteme közel 25 ezer négyzetméter irodát, 2600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet és egy közel 500 férőhelyes mélygarázst is magába foglal.

(Forrás: sikeresceg.co.hu/Fotó: pixabay.com)